Ahırdan kaçan boğa vatandaşları tam 6 saat peşinden koşturdu

Sahibinin ahıra bağlamak istediği kurbanlık boğa ipten kurtulup kaçınca vatandaş ve polis ekiplerini peşinden koşturdu. İpi kopararak kaçan boğayı ya

Sahibinin ahıra bağlamak istediği kurbanlık boğa ipten kurtulup kaçınca vatandaş ve polis ekiplerini peşinden koşturdu. İpi kopararak kaçan boğayı yakalamak için vatandaşlar ve polis ekipleri büyük çaba sarf etti. Kendisini ikna etmeye çalışan bir vatandaşa saldıran kızgın boğa, daha sonra caddeye dalarak araçlara zor anlar yaşattı. Yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından yakalanan boğa kamyona yüklenerek ahıra götürüldü.

Kurban bayramına saatler kala sahibinin elinden kaçan boğa Ankara polisi ve vatandaşları uzun süre peşinden koşturdu. Edinilen bilgiye göre Demetevler'de sahibinin ahıra bağlamak istediği boğa ipten kurtularak kaçtı. Boğanın peşine düşen kurbanlık sahibi vatandaş, durumu hemen polis ve boğa yakalama timine haber verdi. Polis ekiplerinin de gelmesiyle kızgın boğa kovalanmaya başladı. Ellerinde sopa ve halatlarla boğayı yakalamaya çalışan vatandaşlar uzun süre bunda başarılı olamadı. Boş araziden caddeye çıkan boğa, yoldan geçmeye çalışan araçların arasından bir yerden öbür yere doğru koşturmaya başladı.

Bu arada, boğayı yakalamaya çalışan vatandaşlardan biri, yorulan boğanın yanına yaklaşarak boğayı yakalamaya çalıştı. Kızgın boğa bu sırada yanına yaklaşan vatandaşa boynuzlarını vurarak kaçmayı başardı. Boğanın saldırısına uğrayan vatandaş yara almadan kurtuldu.

Vatandaşların kovalamacası sırasında kızgın boğa kendisini görüntülemek isteyen kameramana doğru yöneldi. Kameramanı kısa süre kovalayan boğa daha sonra yönünü değiştirdi. Yaklaşık 6 saati aşkın süre vatandaşları peşinden koşturan boğa daha sonra etrafı sarılarak yakalandı. Yakalanan boğa daha sonra kamyona yüklenerek ahıra götürüldü. Boğa sahibi Tayyar Fırat, kaçan hayvanı yakalamaları için boğa timlerine haber verdiklerini ancak yetkililerin konuyla yeterince ilgilenmediğinden yakındı.