Yarım asır sonra öğrencileri ile buluştu

Gaziantep'in Araban ilçesinin eski ismi Zekteriş, yeni ismi Fıstıklıdağ köyünde bundan 46 yıl önce öğretmenlik yapan Muhsin Yılmaz, 1964 yılında tayin

Gaziantep'in Araban ilçesinin eski ismi Zekteriş, yeni ismi Fıstıklıdağ köyünde bundan 46 yıl önce öğretmenlik yapan Muhsin Yılmaz, 1964 yılında tayini başka bir yere çıktı. O günden sonra Fıstıklıbağ köyüne gidemeyen Muhsin Yılmaz, 46 yıl sonra gittiği köyde eski öğrencileri ile buluştu.

Duygulu anların yaşandığı buluşmada 68 yaşındaki emekli öğretmen, öğrencileri ile hasret giderdi. Aynı zamanda Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz'ın da babası olan Muhsin Yılmaz, köy okulunu da ziyaret edip, öğretmenlerle sohbet etti. Öğrencilere de okumalarını tavsiye eden Yılmaz, köylülerle en günleri yâd etti. Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Fıstıklıdağ köylüleri, eski öğretmenlerini her zaman köylerinde görmek istediklerini dile getirdi.

Muhsin Yılmaz ise "O yıllarda köylere öğretmenlerden başka devlet memuru gelmezdi. Devletin tek temsilcisi öğretmenlerdi. Köyün ve köylü vatandaşların her türlü sorunlarıyla biz ilgilenirdik. Şu anda tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum." dedi.