Vali Vekili Dayıoğlu: Bayramlar, milli ve manevi birliğin vazgeçilmez unsurudur

Kayseri Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu, bayramların milli ve manevi birlik ve beraberliğin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek vatan

Kayseri Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu, bayramların milli ve manevi birlik ve beraberliğin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Kasım Fikret Dayıoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, toplumsal dayanışmanın, yardımlaşma ve barışın temel harçları olduğuna dikkat çekti.

Milli ve dini bayramların milletin sevinçte ve kederde, bir ve beraber olmasının sembollerinden olduğunu belirten Dayıoğlu, kendine ve topluma yabancılaşan insan sayısının büyük bir hızla arttığı günümüzde bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve saygı duygularının kuvvetlenmesine vesile olduğunu belirtti.

Karşılıklı ziyaretlerle akrabalık, komşuluk ve dostluk duygularının güçlendiğine değinen Dayıoğlu, mesajında şunları kaydetti: "Kaybolan ümitler yeşermekte, solan yüzler canlanmakta, kırık kalpler onarılmakta, dargınlar barışmakta, ölenlerin hatıraları tazelenerek rahmetle anılmaktadır. Hastaların, yaşlıların, öksüz ve yetimlerin yüzleri gülmekte ve kısaca her türlü insani ve ahlaki değerler hayata geçirilmektedir. Bu vesileyle bu günleri ileriye daha da ileriye götürmek için elimizden gelen bütün imkanları seferber etmeliyiz."

Dayıoğlu, bu yıl da kaymakamlıkların ve belediyelerin kurban kesimi yerlerini belirlediğini hatırlatarak, "Kurbanların belirlenen bu yerlerde kesilmesi, temizlik açısından önemli olduğu gibi, rahatsız edici görüntülerinde önlenmesini sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sizlerle birlikte bir bayram daha yaşayacak olmanın mutluluğu ve gururuyla hepinizin bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.