Uşak Belediye Başkanı Erdoğan Bağımsız Kalacak

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, görevlerinden istifa eden iki belediye başkan yardımcısının yerine atama yapmayacağını ifade etti

Uşak Belediye Başkanı Erdoğan Bağımsız Kalacak
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, görevlerinden istifa eden iki belediye başkan yardımcısının yerine atama yapmayacağını ifade etti. Başkanlık görevini de bağımsız olarak sürdüreceğini bildiren Erdoğan, gazetecilerden de destek istedi.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, makamında düzenlediği basın toplantısında 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince belediye hizmetlerinin aksatılmadan sürdürüleceğini söyledi. Tüm birimlerin bayram süresince nöbet uygulaması ile halka hizmet vereceğini belirten Erdoğan, "Uşak halkının Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyorum"dedi. Arefe günü vatandaşların mezarlıklara kolayca ulaşabilmesi için ücretsiz servis sağlayacaklarını da belirten Erdoğan, " Arefe günü 5 araçla vatandaşlarımızı ücretsiz olarak mezarlıklara ulaştıracağız. Bayram tatili süresince de belediye hizmetleri aksamadan devam edecek. Vatandaşlarımız bu süreçte her türlü şikayetlerini 153'ü arayarak bildirebilir"dedi.
Gazetecilerin sorusu üzerine görevinden istifa eden başkan yardımcılarının yerine atama yapmayacağını kaydeden Ali Erdoğan, "Bildiğiniz gibi hafta içinde yaşananlar nedeniyle mensup olduğum MHP'den istifa ettim. Bir gün sonrada Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız Ömer Oktay Akarca ile Muhammet Gür görevlerinden istifa etti. Biz de kendilerine bugüne kadar yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür edip istifalarını kabul ettik. İstifa eden arkadaşların yerine atama yapmayı düşünmüyorum. Bundan sonra memur statüsündeki üç başkan yardımcısı ile göreve devam edeceğim. Ayrıca hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum. Belediye Başkanlığı görevimi bağımsız olarak sürdüreceğim"dedi.

GAZETECİLERDEN DESTEK İSTEDİ
Toplantı sonunda gazetecilerden de destek isteyen Ali Erdoğan, amaçlarının Uşak halkına hizmet etmek olduğunu dile getirdi. Bundan sonraki süreçte kentin sorunlarını çözmek için daha hassas davranacaklarını ve tüm siyasi partilere eşit mesafede olacaklarını anlatan Ali Erdoğan, "İstifa kararından sonra arkamızda hiçbir parti desteği kalmadı. Biz göreve Uşak halkının büyük bir teveccühü ile geldik. Bu görevden bizi ancak halk alır. Bu nedenle bundan sonra tüm siyasi partilere eşit mesafede olacağız. Mecliste de bu dengeyi korumaya dikkat edeceğiz. İlimizde görev yapan gazeteci arkadaşların da bu konuda bize destek vermesini istiyoruz ve bağımsız başkana bağımsız gazeteci desteği istiyoruz. Gazetec arkadaşlarımızdan eksiklerimizi de hizmetlerimizi de kamuoyuna tarafsız bir şekilde aktarmasını arzu ediyoruz"diye konuştu.