Nusaybin, bayramda Suriyeli akrabalarını karşılamaya hazır

Kurban Bayramında Suriye'den Türkiye'ye akrabalarına ziyarete gelecek olan Suriyeliler için Mardin 'in Nusaybin ilçesinde tüm hazırlıklar tamamlandı.

Kurban Bayramında Suriye'den Türkiye'ye akrabalarına ziyarete gelecek olan Suriyeliler için Mardin 'in Nusaybin ilçesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. İki ülke arasında vize uygulamasının karşılıklı olarak kaldırıldığını hatırlatan Kaymakam Murat Girgin, 6 bin kişilik idari mektup kontenjanı bulunmasına rağmen vizesiz geçişlerden dolayı bu kontenjana yaklaşık 2 bin Suriyelinin başvuru yaptığını söyledi.

Türkiye – Suriye arasında gelişen ilişkilerin bin yansıması olarak son bulan vize uygulaması nedeniyle Sınır bölgesinde yaşayan vatandaşlar çifte bayram yaşıyor. Geçtiğimiz yılarda binlerce vatandaşın başvurduğu idari mektup uygulaması sonucu bayramlaşmalarda yaşanan izdihamlar son buldu.

Bu konuya dikkat çeken Nusaybin Kaymakamı Girgin, bu tür olumlu gelişmelerin, yüzyıllardır dost ve kardeş iki ülke arasındaki akrabalık bağlarının daha geliştirdiğine değindi.

Kurban Bayramında Suriye'den Türkiye'ye idari mektupla gelecek vatandaşların yanı sıra Pasaport ile geçişlerin yüksek olacağını tahmin ettiklerini bildiren Girgin şöyle konuştu: "Sınır ötesi bayramlaşmalar çerçevesinde Kaymakamlığımız ve Kamışlı Kaymakamlığı arasında yapılan protokol gereği 6 bin Suriyeli vatandaşın ülkemizi ziyaret etmesini bekliyorduk. Ancak iki ülke arasında karşılıklı olarak vize uygulamasının kalkması idari mektuba olan ilgiyi azaltıyor. Ramazan Bayramında da aynı şekilde idari mektupla 2 bine yakın vatandaşımız Suriye'ye geçiş yaparken 4 bine yakın kontenjan boş kalmıştı. Bu, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin geldiği noktayı gösteriyor. Kaldırılan vizeler sayesinde vatandaşlar sınır ötesinde bulunan akrabalarını çok daha rahat bir şekilde ziyaret edebiliyor."

Bayramın üçüncü günü yapılacak bayramlaşma için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Girgin, ülkemizdeki akrabalarına bayram ziyaretine gelecek Suriyelileri en iyi şekilde karşılamaya hazır olduklarını söyledi.