Metropol İlçe Belediyeleri Konya'da Toplandı

Metropol İlçe Belediyeleri buluşmaları Selçuklu İlçe Belediyesi'nin ev sahipliğinde Konya'da gerçekleşti.

Metropol İlçe Belediyeleri Konya'da Toplandı
Büyükşehir Belediyeleri Merkez İlçe Belediyelerinin yer aldığı ve iki gün süren Metropol İlçe Belediyeleri toplantısına Sakarya'dan Adapazarı Belediyesi, Konya Merkez Selçuklu ve Meram Belediyeleri, Kayseri Kocasinan ve Melikgazi Belediyeleri, Gaziantep Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve Ankara Polatlı Belediyesi'nden Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri katıldı.
Adapazarı Belediyesini Başkan Yardımcısı Aydın Tercan ile Bilgi İşlem Müdürü Ersin Kıroğlu'nun temsil ettiği toplantıda katılımcılara Araştırmacı Yazar Hulusi Şentürk tarafından Belediye mevzuatları ve yönetmelikler ile ilgili seminer verildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Merkez Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyelerin ortak problemleri olduğunun belirterek, "Bu tür toplantılarla bu problemler ve çözüm önerileri değerlendirilmektedir. Özellikle teknik personelin bir araya gelmesi çok yararlı olmaktadır. Bilgi alışverişi, şehirleri tanıma bu toplantılarla mümkün olmaktadır" dedi.
Tespit edilen problemlerin hükümet nezdinde gündeme getirilerek çözümü konusunda mesafe alınabileceğini kaydeden Başkan Altay, Belediye Başkanlarını Konya'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Tercan'da konuşmasında aynı statüde bulunan belediyeler arasındaki işbirliği ve dayanışmanın çok olumlu sonuçlar vereceğine dikkat çekti. Başkan Yardımcısı Tercan, "Geleneksel hale gelen bu toplantılarda belediyelerimizin birimler seviyesinde birbirleri ile fikir alışverişi yapılması sağlanıyor. Özellikle benzer projelerin uygulanması noktasında belediyeler arasında işbirliği ortamı sağlanıyor. Geleneksel hale gelen bu buluşmalarda Selçuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Konya'dayız. Ben yakın ilgilerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.