Kuşadası'nda deprem sebebiyle okul tatil edildi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde meydana gelen 3,8 büyüklüğündeki deprem sebebiyle Cumhuriyet İlköğretim Okulu tatil edildi. İlçede dün (11 Kasım) geceden

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde meydana gelen 3,8 büyüklüğündeki deprem sebebiyle Cumhuriyet İlköğretim Okulu tatil edildi. İlçede dün (11 Kasım) geceden beri aralıklarla devam eden depremler ve özellikle saat 22.08'deki 4,9'luk sarsıntının ardından vatandaşlar kendilerini sahile atmıştı. Gündüz saatlerinde de devam eden depremlerden en çok hissedilen, sabah saatlerindeki 3,8 büyüklüğündekinn söz konusu okulda özellikle 1. sınıf öğrencilerinin korkudan binaya giremeyince Kaymakam Mustafa Esen tarafından tatil ilan edildi.

Kuşadası Kaymakamı Esen, "İlçede yaşanan depremler sebebiyle çocuklar korkudan sınıflara giremedi. Yağmur altında bahçede oynuyorlardı. Bunun üzerine Cumhuriyet İlköretim Okulu'nu tatil ettim. Okul binasında depremden kaynaklanan bir hasar yok." dedi.

Esen ayrıca en büyüğü 4,9 büyüklüğündeki depremlerde bazı binalarda sıva çatlağı ya da küçük çatlaklar oluştuğunu, vatandaşların bunlar için kendilerine başvurması gerektiğini ifade etti.