KKTC Başbakan Küçük: 2011 Türkiye'de KKTC turizm yılı ilan edilsin

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'dan, Türkiye'nin 2011 yılını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizm yılı ilan

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'dan, Türkiye'nin 2011 yılını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizm yılı ilan etmelerini istedi.

KKTC Başbakanı Küçük, çeşitli temaslarda bulunmak için KKTC'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ı kabul etti. Küçük görüşmede KKTC'nin turizme elverişli bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye'den gerekli destekleri aldıklarını ifade etti. Küçük, Türkiye'nin 2011 yılını KKTC yılı ilan etmesi halinde KKTC'nin daha hızlı gelişeceğini kaydetti.

Ertuğrul Günay, Küçük'ün teklifine, "KKTC'nin 27. yılı kutlanıyor, 30. yılında KKTC yılı ilan edelim." cevabını verdi. Günay'ın bu cevabına karşılık Küçük esprili bir dille, "Yıl kaybetmeyelim biran önce ilan edelim." ifadelerini kullandı.

Bakan Günay, KKTC Başbakanı Küçük'ü ziyaretinde KKTC ile olan turizm ilişkilerinin kurumsal bir yapıya kavuşturulacağını belirtti. Türkiye'nin bütün ülkelerde tanıtımının yapıldığına dikkat çeken Günay, bu tanıtımların yararlarını görmeye başladıklarını belirtti. Yaklaşık 8 yıldır Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde bir çok kurumda ilerlediğini kaydeden Günay, bu gelişmelerden etkilenen alanların başında turizmin geldiğini belirtti. Dünya turizminde ilk beşe girmeyi hedeflediklerini belirten Günay, KKTC'nin de turizm potansiyelini kullanmaları için Türkiye'nin gereken desteği vereceğini belirtti.

Önümüzdeki sene Ankara Altındağ belediyesinde Kıbrıs Kültür Evi kuracaklarını açıklayan Günay, gelecek yıldan itibaren Kıbrıslı yazarların Türkiye'de Türk yazarların KKTC'de edebiyat günleri düzenlemesi ile ilgili proje de gerçekleştireceklerini belirtti.