Eskişehir'deki Kanlı Hesaplaşma

Eskişehir'de, geçen Ramazan ayında 4 kişiyi katlettikten sonra kayıplara karışan, 76 gün sonra tekrar ortaya çıkıp ilk olaydan yaralı kurtulan bir kişiyi daha tüfekle öldüren zanlının yakalanmamasına maktullerin yakınları tepki gösterdi

Eskişehir'de, geçen Ramazan ayında 4 kişiyi katlettikten sonra kayıplara karışan, 76 gün sonra tekrar ortaya çıkıp ilk olaydan yaralı kurtulan bir kişiyi daha tüfekle öldüren zanlının yakalanmamasına maktullerin yakınları tepki gösterdi.
Edinilen bilgiye göre İhsan D., Ramazan ayında, arazi anlaşmazlığı sebebiyle mahkemelik oldukları Yusuf T.'nin merkeze bağlı Muttalip beldesindeki evini iftar vakti av tüfeği ile bastı. İhsan D., iftar sofrasında oturan Yusuf T. (64), eşi Fatma T. (60) ile çocukları Selahattin T., Sadık T. ile yeğeni Zeynep T.'ye kurşun yağdırdı. Yusuf T., Fatma T. ve Selahattin T. olay yerinde ölürken, ağır yaralanan Zeynep T. ile Sadık T. ise hastaneye kaldırıldı. Ancak Zeynep T. hastanede yapılan müdahalelere rağmen
kurtarılamadı.
Aradan 76 gün geçtikten sonra, katil zanlısı İhsan D., dün gece bahse konu adrese silahlı baskın düzenledi. İhsan D. ilk olaydan yaralı olarak kurtulduktan sonra sağlığına kavuşarak ikiz kardeşi Mehmet Toprak'ın yanına yerleşen Sadık Toprak'ı (35) evde pompalı tüfekle vurarak öldürdü. İkiz kardeşi Mehmet Toprak ise olaydan yara almadan kurtuldu.
Sadık Toprak'ın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Emniyet güçleri, firarı zanlının yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon düzenledi.
Toprak'ın gözü yaşlı yakınları, firari zanlı İhsan D.'nın 2 aydır yakalanmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, 5 gün önce zanlıyı cinayet mahallinde gördüklerini belirterek, "Pazar yerinde bile bize söylediler, 'İhsan buralarda dolaşıyor' diye. 'Köyün içinde' dediler, inanmadık. Annesi, babası gitti, hangi birine dayanalım? Geride 2 çocuk kaldı, biri 3, diğeri 4 yaşında. Gelinimiz de dul kaldı" dedi.
Bazı vatandaşlar ise, "2-3 gün önce katili buralarda görmüşler. Ama kimse inanmamış. Yazıklar olsun, iki polis çıkıp araştırabilirdi. Böyle devam ederse bir ay sonra bir cenaze daha kaldırılır" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Öldürülen Sadık Toprak'ın cenazesinin, Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından ikindi vakti Mutallip beldesinde toprağa verileceği öğrenildi.