Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Şehit Ailelerine Yardım

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Nevşehir İl Müftülüğü aracılığıyla bazı şehit ailelerine yardımda bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Şehit Ailelerine Yardım
Nevşehir İl Müftü Vekili Ali Gülden, beraberinde bazı ilçe müftüleri ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ile birlikte, 2005-2010 yılları arasında şehit ve gazi olan kişilerin ailelerini ziyaret etti.
Ziyarette Müftü Vekili Gülden, şehit ve gazi ailelerine Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yurtdışındaki vatandaşların katkılarıyla temin edilen maddi ve gıda yardımlarını teslim etti. Ailelere ziyarette Kur'an-ı Kerim'de hediye eden Gülden, "Bu yardımlar, genç yaşlarında vatan topraklarımızı savunmak üzere nöbet beklerken aramızdan ayrılıp, milletçe hepimizi üzen yavrularımızın acılarını bir nebze olsun hafifletmek düşüncesiyle yapılmaktadır. Her ne kadar bu yardımlar Başkanlığımız kanalıyla bizim elimizle yapılmış olsa da, şu an Rabbimiz huzurunda rızıklanan şehitlerimizin size dünyadaki katkılarıdır. Biz onların gerçek yardımlarınınsa ahirette şefaat olarak tecelli edeceğine inanıyoruz. Şehitlerimize, ailelerine ve gazilerimize ne yapsak azdır. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Türkiye Diyanet Vakfı'na ve yurtdışındaki vatandaşlarımıza buradan sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ise, yaptığı yardımlardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Çiftçi, "Şehit ailelerini unutmayın. Çünkü onlar bizim ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin emanetleridir. Bizler, bize emanet edilen ailelere sahip çıkmalıyız. Biz Şehit Aileleri Derneği olarak şehit yakınlarına elimizden gelen yardımları yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.