Deprem şehitlerinin adı, Düzce Üniversitesi'ndeki hatıra ormanında yaşayacak

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, 12 Kasım Düzce Depremi'nin 11. yılında deprem şehitleri adına hatıra ormanı oluşturdu. Üniversitesinin Beçi Yörükler Ka

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, 12 Kasım Düzce Depremi'nin 11. yılında deprem şehitleri adına hatıra ormanı oluşturdu. Üniversitesinin Beçi Yörükler Kampusu'ndaki hatıra ormanı için düzenlenen fidan dikim törenine depremzede aileler de katıldı.

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 yılında yaşanan depremin üzerinden 11 yıl geçti. Düzce Üniversitesi Rektörlüğü Deprem şehitleri anısına Üniversitenin kampus alanı içinde yer alan yaklaşık 10 dönümlük bir arazi tahsis ederek, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerine şehit olanların anısına Hatıra ormanı oluşturulmasına karar verdi. 980 deprem şehidi için oluşturulan Hatıra Ormanı'na fidan dikimi için bugün bir tören düzeenlendi. Törene Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerinin yakınları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Düzce Valisi Vasip Şahin, törende yaptığı konuşmasında depremde kaybedilenleri rahmetle andıklarını belirterek, "Deprem şehitlerini saygıyla anıyoruz. Bu dikilen fidanlar onları sonsuza kadar yaşatacaktır." dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu da depremde kaybedilen şehitlerin adını sonsuza kadar üniversite yerleşkesinde yaşatacaklarını ifade etti. Şerifoğlu, "Üniversitemizde oluşturulacak olan bu hatıra ormanı, depremde kaybettiğimiz sevdiklerimizi yerleşke alanımızda sonsuza kadar yaşatacak, Üniversite, toplum kaynaşmasını güçlendirecektir. Depremlerde kaybı olan ve olmayan tüm hemşerilerimizin bu etkinliğe katılımını gönülden temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Üniversite yerleşkesinde bulunan arazide oluşturulan 17 Ağustos ve 12 Kasım Deprem Şehitleri hatıra ormanına fiden dikimi gerçekleştirildi.