DEDAŞ Diyarbakır'da 64 kişiye istihdam sağladı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ Diyarbakır'da 64 kişiye istihdam sağladı. Kurum, Bismil ve Çınar ilçelerindeki işletme şefliklerinde; ele

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ Diyarbakır'da 64 kişiye istihdam sağladı. Kurum, Bismil ve Çınar ilçelerindeki işletme şefliklerinde; elektrik arıza bakım ve onarımında görevlendirmek üzere 1 koordinatör mühendis, 2 elektrik teknikeri, 60 elektrik teknisyeni,1 işçiyi görevlendirdi.

DEDAŞ Diyarbakır Müdürü Nihat Nurbaki, yardımcısı Tekin Türk ile birlikte Bismil ilçe işletme şefi ve göreve yeni başlayan personellerle bir araya geldi.

Nurbaki, "Buralara zamanında personel sıkıntısı yüzünden bazı sıkıntılar yaşattık. Bu bizden kaynaklanan bir durum değildi. Tamamen özelleştirme kapsamında olduğu için 2000 yılından beri elaman alınmıyordu. Daha önce ilçemizde halka hizmet 11 kişi ile yürütülürken, şu anda burada 32 tane kurum elemanı dışında personel var. 8 bakım ekibi de bazen Bismil'de bazen de Çınar ilçesinde görev yapacak. Yani sadece Bismil'de çalışacak personel sayısı yaklaşık 50 kişi olacak." diye konuştu.

"YANLIŞ YAPAN PERSONELİ BURADA BARINDIRMAM"

Göreve yeni başlayan personellere tavsiyelerde bulunan Nurbaki, kurumda yanlış yapanları barındırmayacağı uyarısında bulundu.

Personelin vatandaşa kimlik göstermesi gerektiğini belirten Nurbaki, şunları söyledi: "Çalıştığınız iş meslek grupları içerisinde en tehlikeli işlerin başında ilk sıralarda yer alıyor. Herkes kılık kıyafetinize ve vatandaşa gittiğinizde sizden kimlik istendiği zaman personel kimlik kartınızı göstermek zorundasınız. Vatandaşa kimlik göstermeyen personeli de burada barındırmam. Söz konusu vatandaş olunca herkesin bu konuda hassas olmasını istiyorum. Geçmişte bazıları yanlış yapmış olabilir. Ancak biz bundan sonra yanlış yapmamak için çok dikkatli olmalıyız. Arkanızdaki referansa güvenip de görevini ihmal eden kim olursa olsun asla onu burada barındırmayacağım. Referansı ben bile olursam asla affetmem. Burada çalışabilmeniz için bu söylediklerime uymanız gerekir." açıklamasında bulundu.