Bayramda hava nasıl olacak? Kurban Bayramı öncesi hava durumu?

Bayramda hava nasıl olacak? Kurban Bayramı öncesi hava durumu nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak? Kurban Bayramı öncesi  hava durumu?
Bayramda hava nasıl olacak? Kurban Bayramı öncesi hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında bayramda havanın nasıl olacağını açıkladı.İşte bayram havası:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, “Bayram hava tahmin raporu” konulu yaptığı basın açıklamasında, bayram süresince ülke genelinde parçalı az bulutlu bir havanın hakim olacağını söyledi. Çağlar, Bayram süresince hava sıcaklığının maksimum 31, minimum 16 derece olacağını açıkladı.

KURBAN BAYRAMI HAVA TAHMİN RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Arefe günü: Ülke geneli parçalı az bulutlu, Muğla ve Aydın çevresinde hafif yağış geçişleri beklenirken sıcaklık iç bölgelerde artacak.

Bayramın birinci günü: Ülke genelinde parçalı az bulutlu sıcak bir hava hakim olacak. Maksimum sıcaklığın İç Anadolu Bölgesi’nde 20-21, Akdeniz Bölgesi ‘nde25, Ege Bölgesi’nde ise 22 derece olması tahmin ediliyor.

Bayramın ikinci günü: Ülke genelinde parçalı az bulutlu bir havanın hakim olması beklenirken, sıcaklık değerlerinde yer yer artışlar görülecek.

Bayramın üçüncü günü: Batı bölgelerinde Edirne, Trakya, Çanakkale civarında hafif yağışlı bir hava diğer bölgelerde parçalı az bulutlu hava hakim olacak.

Bayramın dördüncü günü: Yine ülke genelinde parçalı az bulutlu havanın hakim olması beklenirken, sıcaklık artışı devam edecek.

BİN YILIN SOĞUKLARI

Mevsimlik tahminlerde de bulunan Çağlar, “Bin yılın soğu, buzul soğukları geliyor” iddialarına ise katılmadığını söyleyerek önümüzdeki aylarda hava sıcaklığında önemli bir düşüş beklemediklerini dile getirdi.

“PASTIRMA SICAKLARI”

Türkiye’de son yıllarda hava sıcaklığında 2 derecelik artış görüldüğünü söyleyen Çağlar, “Beklentilerimiz doğrultusunda kasım ayı sıcak geçti. Her ülkenin kendisine göre bir tabiri var. Ülkemiz için ‘pastırma sıcaklığı’ diyebiliriz. Beklentilerimize göre kasım ayı sıcak geçti” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlar, Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının nasıl olacağına ilişkin bir soruya, “Sıcaklık artışının nedeni atmosferdeki sirkülasyondan kaynaklanıyor. Kürese iklim değişikliğinin de kısmi olarak etkisi var. Taşkın ve fırtınalar yerine göre değişiklik göstererek devam edecek” şeklinde yanıt verdi.