Başkentliler Alt Ve Üst Geçitleri Tercih Etmiyor

Başkentte Meşrutiyet Caddesi'nde yürüyen merdivenli üst geçit yerine cadde üzerinden karşıya geçen vatandaşlar, tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Meşrutiyet Caddesi'nde bazı vatandaşlar, yürüyen merdivenli üst geçidin altında araçların arasından karşıya geçerek hayatlarını tehlikeye atıyor. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Pelin Tekin, insanların üst geçitlere alışmadığını belirterek, "Türkiye genelinde ve Ankara'da önemli kavşak ve yollarda üst ve alt geçitler var. Ancak insanlar üst geçitlere çıkıp yolun karşı tarafına geçmeğe üşeniyorlar. Alt geçitler ise daha cazip geliyor, çünkü önce iniyorsunuz sonra çıkıyorsunuz. Ben böyle düşünüyorum"
dedi.
Mağaza işletmecisi 52 yaşındaki Kemal Altan ise, bazı alt ve üst geçitlerin güvenli olmadığını, çeşitli asayiş olaylarının yaşandığını söyleyerek, "Normal şartlarda bile insanlar alt ve üst geçitleri kullanmıyorlar. Sonra da bir kaza olunca ya da görünce korkuyorlar ve o zaman alt ve üst geçitleri kullanmak akıllarına geliyor. Meşrutiyet Caddesi'nde yapılan merdivenli üst geçidi bile kullanmayan insanlara ne diyebilirsiniz ki. Yetkililer üst geçidi daha cazip bir hale getirdiler ama insanlar inatla
altından geçiyor" diyerek tepkisini dile getirdi.