Bakan Günay: Türkiye, turizm alanındaki birikimlerini KKTC'ye aktaracak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizm alanındaki başarılarını KKTC'ye aktaracaklarını ifade etti. Bakan Günay, KKTC ile 'Turizm E

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizm alanındaki başarılarını KKTC'ye aktaracaklarını ifade etti. Bakan Günay, KKTC ile 'Turizm Eylem Planı' imzalayacaklarını açıkladı.

Bir takım temaslarda bulunmak için KKTC'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst'le bir araya geldi. Günay, ziyarette KKTC'nin saygın bir ülke olması için Türkiye tarafından desteklenmeye devam edileceğini açıkladı.

Türkiye'nin turizm alanındaki başarılarından bahseden Günay, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 7. sırada ve turizm alanında en çok kar eden 8. ülke olduğunu ifade etti. Dünyanın ekonomik krizle boğuştuğu bir dönemde bile Türkiye turizminin yılı artı ile kapatmasının, bu alanda Türkiye'nin başarısı olarak nitelendirdi. Ülkede istikrarlı bir iktidarın olması sebebiyle bütün alanlarda gelişmeler görüldüğünü belirten Günay, turizm alanında da başarılı yıllar geçirdiklerini belirtti.

Kendisi ile birlikte gelen heyetinde önemli turizm işletmecilerinin ve işadamlarının bulunduğunu belirten Günay, ziyaretten iki tarafın da karlı çıkacağını dile getirdi.

Türkiye'den her yıl on milyon turistin yurt dışına tatile gittiğini belirten Günay, KKTC'ye de Türk turistlerin gelmesi için çalışmalar başlatacaklarını belirtti. KKTC'de dil, para ve ulaşım bakımında hiçbir sıkıntının olmamasının bir avantaj olduğunu belirten Günay, imzalanacak 'Turizm Eylem Planı' ile KKTC'nin Türk turizmden faydalanmasını en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Görüşmenin ardından Kemal Dürüst, Ertuğrul Günay'a Kıbrıs el işi lefkara hediye ederken, Günay da Dürüst'e kahve seti hediye etti.