Ayvalık'ta Bayram Pazarı Tat Vermedi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde önümüzdeki hafta başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi kurulan semt pazarının, ekonomik açıdan esnafın beklentilerine cevap vermediği belirtildi.

Ayvalık'ta Bayram Pazarı Tat Vermedi
Ayvalık merkezde her hafta Perşembe günleri kurulan ve bölgenin en büyük pazarlarından biri olarak tanımlanan 'Perşembe Pazarı' bu bayram arifesinde pazar esnafının beklentilerine cevap veremedi. Özellikle dar gelirlilerin bayram öncesinde giyim-kuşam için hücum ettikleri pazar, bu bayram arifesinde çok kalabalık olmasına rağmen Pazar esnafına bekledikleri ekonomik getiriyi sağlayamadı.
Üç yıl önce dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açılan ve önceki hafta evrak eksiklikleri ileri sürülerek, Ulaştırma Bakanlığı'nın tebliği ile kapatılan Ayvalık Limanı'nın faaliyette olmaması nedeniyle özellikle her hafta Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan yüzlerce turistin akın ettiği Perşembe Pazarı'nın bu hafta Yunanlılardan yoksun oluşu da pazar esnafının beklediği ciroya ulaşamamasındaki en büyük etkenlerden biri olduğu belirtildi.
Çarşı merkezinde kurulan bölgenin en büyük pazarında her bayram öncesinde dar gelirlilerin giyim eşyasına yöneldikleri belirtilirken, bu bayram giyim eşyası satan pek çok tezgâha vatandaşların ilgi göstermediği gözlendi.

PAZAR ESNAFI HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI
Konuyla ilgili görüşleri alınan bazı Pazar esnafları, güncel ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşların alım gücünün iyice düştüğünü ileri sürerek, "Ayvalık pazarı, Kurban Bayramı öncesinde en çok satış yaptığımız pazarlardan biriydi. Bayram arifesinde olduğumuz bu hafta Pazar inanılmaz kalabalık ve adeta insan seli yaşanıyor. Ancak gelin görün ki, sıradan günlerden bile daha düşük hâsılat elde edebildik. Ayvalık Limanı'nın kapalı olması da bu düşüklüğün en önemli nedenlerinden biri, zira her hafta Yunanlı turistler bavullar dolusu tekstil ürünlerini adeta tezgâhlarımızdan silip süpürürlerdi. Bu hafta onlarda yok. Yaktığımız mazota mı üzülelim, harcadığımız emeğe mi yanalım şaşırdık kaldık" diye konuştular.
Öte yandan, pazarı gezen bazı vatandaşlar da, geçen bayram satın aldıkları giyim eşyaları bu bayram yine kullanacaklarını ve bu yüzden de tekrar bayramlık kıyafet almaya gerek duymadıklarını kaydederek, daha çok yiyecek tezgahlarında evlerinin temel ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştıklarını vurgulamaları dikkat çekti.