Avrupalı engelli öğrenci ve velileri Nevşehir'i gezdi

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)'nca yürütülen Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları projeleri kapsamında

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)'nca yürütülen Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları projeleri kapsamında Avrupalı eğitimciler ve engelli velileri Nevşehir'e geldi.

Koordinatörlüğünü Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı ve Nevşehir Halk Eğitim Merkezi'nin yerel ortak olduğu "See Beyond the Prejudice" (Önyargılarının ötesinden bakın) başlıklı proje kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 9 eğitimci, STK temsilcisi ve engelli velileri Nevşehir'i ziyaret etti.

Heyet projenin yerel destekleyicileri Rehberlik Araştırma Merkezi, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ve Umut Pınarı Rehabilitasyon Merkezi'ni de gezdi.

Nevşehir'de engelli velileri ile bir araya gelen heyet yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları konusunda görüşmelerde bulundu.

Heyet ayrıca Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan toplantılarda ve diğer kurum ziyaretlerinde Avrupa'da zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler için uygulanan eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi.

2 yıl boyunca sürecek proje kapsamında Nevşehir'den 16 engelli velisinin Avrupa'nın çeşitli ülkelerine giderek, orada bulunan diğer engelli velileri ile bir araya gelecekleri ve yapılan uygulamaları yerinde görme şansı bulacakları kaydedildi.