Ak Parti Malatya İl Başkanı: Yerleşim yerlerine adaletli kaynak aktarılıyor

AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, kendilerine oy verenlere yönelik pozitif ayrımcılık yapmadıklarını, referandumda 'hayır' diyenleri hiçbir z

AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, kendilerine oy verenlere yönelik pozitif ayrımcılık yapmadıklarını, referandumda 'hayır' diyenleri hiçbir zaman ötekileştirmediklerini söyledi.

Mustafa Şahin, halk gününde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP il yönetimi tarafından 'AK Parti'ye oy vermeyen köylere yatırım götürülmüyor' eleştirilerine tepki gösterdi. Hizmetlerin adil dağıtılmadığına ilişkin açıklamasının siyasi üsluba yakışmadığını belirten Şahin, "Bu iddiaları öne sürerken, bizim yapmış olduğumuz konuşmaları biraz daha ayrıntılı dinlemelerini, daha ayrıntılı bir şekilde irdelemesini tavsiye ediyorum. Pozitif ayrımcılığın bize oy verenlerin köylerine yapılmasını zerre kadar istemedik. Bunun tam tersini yapmamıza rağmen, bunu tersinden okuma gayretine şahit olduk. Etrafına aldığı köy muhtarlarından bazılarının ki, almış olduğum isimlerde Örnekköy vardı. Örnekköy'e, 800 bin liralık yatırım yapılmış. Bu miktar yanındaki köylere yapılan yatırımların çok üzerindedir. 'Sünni köylere daha fazla, Alevi köylere daha az yatırım yaptınız' diye gelsinler yakamıza yapışsınlar. CHP yalnız Alevilerin partisi değil. Bu ülkede yıllardan beri Alevisi ile Sünnisi ile bir olan bir topluluğuz. Biz hiç ne Alevileri, ne de bize referandumda 'hayır' oyu verenleri hiçbir zaman ötekileştirmedik." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi 'karşı duranların da dertleri ile hemhal olmak' olmak anlayışına öncelik verdiklerini vurgulayan Şahin, daha önce bakanlık yapmış bir CHP'linin köyüne ilçelerin bile alamadığı kaynaklar aktarıldığını anlattı.