Ahiler Kalkınma Ajansı Tarafından Bims Ve Pomza Çalıştayı Düzenlendi

Ahiler Kalkınma Ajansı, bölge kaynaklarının doğru kullanımı yönünde politikalara yön vermek amacıyla yaptığı çalışmalarına "Bims ve Pomza Çalıştayı" ile devam etti.

Ahiler Kalkınma Ajansı Tarafından Bims Ve Pomza Çalıştayı Düzenlendi
Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından, fiziksel ve kimyasal etkilere dayanıklı olması sebebiyle Türkiye'de ve dünyada özellikle inşaat sektöründe kullanılan bir ürün olan Bims ve Pomza ile ilgili sektör sorunları için çalıştay düzenledi. Ajans toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Nevşehir Valisi Osman Aydın, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen ile sektör temsilcileri katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan, TOBB Toprak Sanayi Ürünleri Meclis Başkan Yardımcısı ve Bims Sanayicisi Musa Ertaş, Bims üreticilerinin sorunlarına vurgu yaptı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen de Bims ve Pomzanın bölge açısından önemini vurgulayarak, çalıştayın sektörün sorunlarına çözüm getirmek amacıyla tasarlandığını belirtti.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Nevşehir Valisi Osman Aydın ise Ahiler Kalkınma Ajansı'nın kısa zamanda Türkiye'deki 26 Kalkınma Ajansı içinde gelişim gösterme hızı açısından ilk üç ajans arasına girdiğini belirterek, ajansın varlığının Bims ve Pomza sektörüne de katkı sağlayacağının altını çizdi.
Çalıştay neticesinde bölgenin önemli doğal kaynaklarından olan Bims ve Pomzanın çok ucuza bölge dışına satılmasının önüne geçilmesi için Nevşehir'de kooperatif kurulması yönünde fikir birliğine varıldı. Bölgede faliyet göstermekte olan Blok Bimsciler Derneği'nin geliştirilerek devamına karar verilirken, 02 Aralık 2010 tarihinde çalıştayın yeniden toplanıp süreci değerlendirmesi kararlaştırıldı.