Şanlıurfa'daki Olaylı Gösterinin Ardından

Şanlıurfa Demokrasi Platformu üyeleri, izinsiz gösteri nedeniyle çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa'da izinsiz gösteri nedeniyle çıkan olaylarda yaklaşık 40 kişi gözaltına alınmıştı. Olaylarla ilgili Eğitim-Sen il binasında Demokrasi Platformu adına SES Şanlıurfa Şube Başkanı İsmet Karadağ açıklama yaptı. Yürüyüş yapmak isteyen kadınların polis engelliyle karşılaştığını ifade eden Karadağ, "Başta KESK Genel Merkezi, İHD, bazı siyasi partiler ve birçok kadın sivil toplum örgütünün desteklediği kadına şiddetin protesto edilmesi amacıyla bugün Şanlıurfa'da bir açıklama yapılmak istendi. Şuana
kadar yaklaşık 40 arkadaşımızı gözaltına alınmıştır. Emniyet ekiplerinin gözaltına alma biçimleri ve özellikle kadın arkadaşlarımıza yaptıkları müdahale kabul edilemez. Biz yapılan bu sert müdahaleyi kınıyoruz. KESK Genel Merkezi şuanda İçişleri Bakanlığıyla temas halindeler. Olaylarla ilgili görüntülerimiz zaten mevcuttur. Bu olayın hukuki boyutunun peşini asla bırakmayacağız. Biz şuanda arkadaşlarımızın serbest bırakılması ve yollarına devam etmeleri için serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından Demokrasi Platformu üyeleri, İl Emniyet Müdürlüğü önüne gitti. Kalabalık grup emniyet binasına yaklaştırılmazken emniyet çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.