Mmo Samsun Şube Denetlendi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, "Enerji Yöneticisi Eğitimi" verebilmek için Elektrik İşleri Etüd İdaresi uzmanı tarafından denetlendi.

Mmo Samsun Şube Denetlendi
Enerji Verimliliği Kanunu beraberinde 01.01.2011 tarihinde zorunlu uygulamaya girecek olan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" kapsamında çalışmalarına devam etmekte olan MMO Samsun Şubesi üyelerine yönelik "Enerji Yöneticisi Eğitimi" verebilmek için Elektrik İşleri Etüd İdaresi'ne başvuru yaptı. Yapılan başvuru sonucunda MMO Samsun Şubesi'nin alt yapı yeterliliğini yerinde denetlemek üzere Elektrik İşleri Etüd İdaresi'nden görevlendirilen Elektrik-Elektronik Mühendisi Engin Akyürek, yerinde denetleme yapmak üzere MMO Samsun Şube'yi ziyaret etti.
Ziyaretle ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, uygulamaya giren yasal mevzuatlar, teknolojik yenilikler ve uygulamalar konusunda üyelerinin meslek alanlarını genişletmeye yönelik çalışmaları arttırarak sürdürmek arzusunda olduklarını, Elektrik İşleri Etüd İdaresi'nin onay vermesi durumunda enerji yöneticisi eğitimlerinin Türkiye'de 5., Karadeniz Bölgesi'nde de ilk verilen merkez olacaklarını, bunun üyeler için büyük bir kolaylık, Samsun ekonomisi için de katma değer oluşturacağını söyledi. Gürkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İş Güvenliği Mevzuatı'nda yapacağı değişiklikler ile beraber MMO Samsun Şube'nin iş güvenliği uzmanı eğitimleri açabilmek için bakanlığa müracaat edeceğini açıkladı.