Abdullah Şahin: Tiyatroyu halkla buluşturmak için 35 yıldır turnelere çıkıyorum

Tiyatro ve sinema oyuncusu Abdullah Şahin, yerel yönetimler ve devlet desteği olmadan tiyatro yapmanın zor olduğunu söyledi. Memur eğlencesi olarak bi

Tiyatro ve sinema oyuncusu Abdullah Şahin, yerel yönetimler ve devlet desteği olmadan tiyatro yapmanın zor olduğunu söyledi. Memur eğlencesi olarak bilinen tiyatroyu Anadolu insanının ayağına götürmek için 35 yıldır turnelere çıktığını belirten Abdullah Şahin, tiyatro dilinin insanların meramını anlatma adına çok önemli olduğunu kaydetti.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar beldesinde oğlu Kerem Can ve eşi Belgin Şahin'le dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ni ziyaret eden Şahin, Avrupa ülkelerinde tiyatro eğitimin okul öncesi eğitimle birlikte başladığını ifade etti.

Toplumsal birliktelik, sevgi, saygı ve iyi insan olma modelinin tiyatro diliyle gelişeceğini anlatan Şahin, her insanın kendini anlatma adına tiyatronun bir okul olduğunu dile getirdi. Şahin, "Halkımızı tiyatroyla tanıştırmak için Anadolu turnesine çıkıyoruz. Anadolu insanı vefalı sanatçısına sahip çıkıyor. Anadolu'da tiyatrocu halk buluşmasını daha etkin hale getirmek için yerel yönetimler ve devlet desteği şart." diye konuştu.

Şahin, son yıllarda Anadolu turnesine çıkardıkları 'Çılgın Yenge, Üvey Karım, Ekmek Arası Hayat, Deli, Gazino Bülbülü ve Namussuzum ki Namusluyum' oyunlarının halktan büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Manavgat'ın doğal güzelliğini çok sevdiğini belirten Şahin, Manavgat'a yerleşmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.