Yerköy Kızılay'dan Pakistan'a kurban bağışı

Yozgat'ta Kızılay Şubesi tarafından Yerköy'de bu yıl yapılacak kurban bağışının Pakistan'a gönderileceği belirtildi.

Yerköy Kızılay Şube Baş

Yozgat'ta Kızılay Şubesi tarafından Yerköy'de bu yıl yapılacak kurban bağışının Pakistan'a gönderileceği belirtildi.

Yerköy Kızılay Şube Başkanı Halit Altındaş, konuya ilişkin açıklamasında, bu yıl yapılan kurban bağışlarının kardeş ülke Pakistan'a gönderileceğini ifade etti. Altındaş, "Türkiye Kızılay Derneği, Pakistan ile 'Kardeş Payı' kampanyası başlattı. Kızılay'ın başlattığı 'Pakistan ile Kardeş Payı' kampanyasında ilçemizden bağışlanan her kurbanın yarısı, ambalajlanarak Pakistan'daki selzedelere gönderilecek. Bu kapsamda biz de ilçemizde Kızılay şubesi olarak Pakistan'da yüzyılın sel felaketini yaşamış, orada yaşayan insanlara kurban bağışlarını göndereceğiz." dedi.

Kurban bedelinin 410 lira olduğunu, kesilen kurban etlerinin, Türkiye'deki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve Pakistan'daki selzedelere dağıtılacağını ifade eden Altındaş, "Kurban, aynı zamanda mali bir ibadettir. Türk Kızılay Derneği'nin geliştirdiği modelde kurbanlar köylülerden alınıp, bunların dişi olmaması şartı ve kesimler veteriner hekim, noter ve imam gözetiminde yapılacaktır. Kesilen kurbanlar 24 saat bekletildikten sonra kuşbaşı ve kıyma yapılacak. Bağışçılara, kesimlerin birer CD'si ile hazırlanan kavurmalardan gönderilecek." diye konuştu.

Yerköy'de ilk kurban bağışını Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik'in yaptığını belirten Altındaş, kurban bağış makbuzunu Çelik'e teslim ederek, duyarlılığından dolayı teşekkür etti.