Köy İlköğretim Okullarının Elektrik Sorunu Çözüldü

Aydın genelindeki taşımalı eğitim yapılmayan ilköğretim okullarının elektrik parası sorununa el atan İl Genel Meclisi, il genelindeki 262 köy ilköğretim okuluna 210 bin TL maddi destek sağladı.

Köy İlköğretim Okullarının Elektrik Sorunu Çözüldü
Aydın genelindeki köy ilköğretim okullarında yaşanan elektrik parası sıkıntısı, Aydın İl Genel Meclisi tarafından sağlanan ödenekle çözüme kavuşturuldu. Daha önce köy muhtarlıkları tarafından karşılanan ve muhtarlıkların bütçelerinde yaşanan yetersizlik sonucu sıkıntılara neden olan elektirk ücretleri bu sayede sorun olmaktan çıkmış oldu.
Konuyla ilgili olarak çalışma yapan İl Genel Meclisi komisyonuna başkanlık eden İl Genel Meclisi üyesi Semra Konaklı, "Köylerimizin en önemli sorunlarının başında elektrik borçları gelmektedir. Köy ilköğretim okullarında elektrik, su ve yakacak ödenekleri Bakanlıktan gelmektedir. İlköğretim okullarının elektrik, su ve yakacak yardımlarını da İl Özel İdareleri karşılamaktadır. Taşımalı eğitim yapılmayan köy ilköğretim okullarının elektrik borçlarıyla ilgili sıkıntıları dile getiren bir önerge verdik. Mecliste oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen bu önerge üzerinde yapılan çalışma sonucu taşımalı eğitim dışındaki toplam 262 adet köy ilköğretim okuluna 210 bin TL elektrik ödemesi yardımı yapılması kararlaştırıldı" dedi.
İl Genel Meclisi tarafından sağlanacak elektrik parası yardımlarının dağılımı hakkında da bilgiler veren Konaklı, "Komisyonumuzun hazırladığı rapora göre Aydın merkez ilçeye 28 bin TL, Bozdoğan'a 28 bin TL, Buharkent bin TL, Çine'ye 19 bin TL, Didim'e 3 bin TL, Germencik'e 13 bin TL, İncirliova'ye 12 bin TL, Karacasu'ya 11 bin TL, Karpuzlu'ya 6 bin TL, Koçarlı'ya 12 bin TL, Köşk'e 15 bin TL, Kuyucak'a 12 bin TL, Kuşadası'na 2 bin TL, Nazilli'ye 18 bin TL, Söke'ye 10 bin TL, Sultanhisar'a 6 bin TL ve Yenipazar'a da 10 bin TL olmak üzere, 17 ilçeye ödenek dağıtımı yapıldı. Böylece taşımalı eğitim dışında toplam 262 adet köy ilköğretim okulunun elektrik borçlarını çözüme kavuşturduk" diye konuştu.