24 İşletmeye Daha Beyaz İnci Bayrağı Ve Beratı Verildi

Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen tören ile, 24 işletmeye "Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı" verildi.

24 İşletmeye Daha Beyaz İnci Bayrağı Ve Beratı Verildi
Törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü, Tacettin Kurt, kamu kurum müdürleri, Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı almaya hak kazanan firma sahipleri ile davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu törenin ardından, açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Ferhat Aydoğdu, "Aydın İli Gıda Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde "Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı" almak amacıyla İl Tarım Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan üretim ve toplu tüketim yerleri Komisyon tarafından denetlenmiş ve birinci etapta, 20 işyerimize, ikinci etapta yapılan denetimler sonucunda da 24 iş yerimiz Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı almaya hak kazanmışlardır" dedi.
24 işyerinin Beyaz İnci Bayrağı ve Berat'ı almaya hak kazandığını ifade eden Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, müracaat eden işyerinin de ilgili komisyonca değerlendirileceğini söyledi. Ayrıca 10800 civarında işletmenin 8000'nin denetlenerek 214 işetmeye idari para cezası uygulanırken, 10 işletmeyi savcılığa sevk edildiğini ve 40 işletmeninde faaliyetine son verildiğini belirtti.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmada, "20 Daha önce , 24'te bugün toplam 44 işletmeye bugüne kadar Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı verdiklerini belirterek;"Bu belgenin verilmesi gereken yüzlerce, binlerce işletme var. Böyle bir belge ile sağlığa uygun üretim yaptığını, tüketiciye saygın üretim yaptığını belgelemesi gereken daha pek çok kurum ve kuruluş var. Geride kalan işletmelerimizin de, bu belgeyi alacak niteliğe kavuşmalarını da temenni ve tavsiye ediyorum. Biz burada kuralla uyanlarla, kurallara uymayanların haksız rekabetini önlemeye çalışıyoruz. Bununda yapılabilmesi için tüketicilerin denetim hizmetlerinde bize yardımcı olmaları gerekiyor. Bunun için de Gönüllü Gıda Müfettişliği sistemini geliştirdik. Bu sistemin çalışması sonuçları güzel, ama yetmiyor. Sadece vatandaşımızın güvenli gıda konusunda, sahip oldukları hak ve hukuklarının bilinci içerisinde hareket etmelidirler, varsa şikayetleri, "ALO 174 Gıda İhbar hattını" arayarak, veya yazılı olarak ilgili mercilere bildirirlerse, kesinlikle ciddi bir şekilde değerlendirilecektir. Hileli hurdalı ve zararlı gıda üreten firmalara karşı, işletmelere karşı böylelikle mücadele etmemiz daha kolay olacağı kanaatini taşıyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Vali Coş taradfından 24 işletme yetkilisine Beyaz İnci Bayrak ve Beratları verildi