Varildeki ceset DNA testi için adli tıpa gönderildi

Siirt'in Bahçelievler Mahallesi, Gazeteci Ali Çelik Caddesi üzerinde harabe evde varil içinde bulunan cesetten alınan parçalar DNA testi için Diyarbak

Siirt'in Bahçelievler Mahallesi, Gazeteci Ali Çelik Caddesi üzerinde harabe evde varil içinde bulunan cesetten alınan parçalar DNA testi için Diyarbakır Adli Tıp'a gönderildi. Aydın Dede, yaklaşık 13 yıl önce kayıplara karışmıştı.

Siirt Cumhuriyet Savcısı gözetiminde eşi Seray Dede ile kuyumcunun kardeşi Necip Dede, cesedin Aydın Dede'ye ait olduğunu, üstündeki eşyalardan ve yüzünden teşhis ettiklerini beyan ettiler. Varil içinden çıkarılan ceset Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın Siirt Emniyet Müdürlüğü'nce geniş çaplı sürdürüldüğü belirtildi. Olay yeri harabe evin polis gözetiminde tutulduğu gözlendi. Vatandaşlar, evli ve iki çocuk babası olan Aydın Dede'nin abisinin Güres Caddesi üzerinde bulunan kuyumcu dükkanına taziyeye geliyor. Dede ailesi DNA testinin sonucunu bekliyor.

Bu arada E Tipi ve Açık İnfaz Kurumları el becerisi ürünler sergisini gezen Vali Musa Çolak, ardından Garanti Bankası şubesini ziyaret etti. Banka ziyaretinden sonra yol güzergahı üzerinde bulunan Dede ailesine ait kuyumcu dükkanına giren Vali Çolak, hem geçmiş olsun hem de taziyede bulundu. Olay hakkında bilgi de alan Vali Çolak'a Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık ve diğer yetkililer eşlik etti.