Toroslar'dan 50 Bin Tl'lik Festival Desteği

Mersin Valiliği öncülüğünde bu yıl ikincisi organize edilecek olan; 'Mersin Turunçgil Festivali'ne, Toroslar Belediyesi'nce 50 bin TL maddi destek verileceği bildirildi.

Toroslar'dan 50 Bin Tl'lik Festival Desteği
Toroslar Belediye Meclisi, 'Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nı tamamladı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlık yaptı. Mersin Valiliği öncülüğünde 27-28 Kasım 2010 tarihleri arasında organize edilen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan; 'Mersin Narenciye Festivali'ne belediye bütçesinden 50 bin TL'lik bir maddi destek sağlanması konusunun ele alındığı toplantıda, konuyla ilgili olarak meclis gündemine getirilen teklif, 'Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Oturum, 17 Ekim 2010 tarihinde yapılan Mersin Sulama Birliği meclis üyeliği seçimleri sonucunda kazanan asil ve yedek üyelerin isimlerinin, Mersin Sulama Birliği Tüzüğü'nün 15. maddesine göre belediye meclisince onaylanmasına ait teklifin görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesi ile devam etti.
'Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik' hükümlerine göre; belediyede 657 ve 4857 sayılı yasaya tabi olarak çalışan personelin kadro ihdasına ilişkin teklifin görüşülerek oy birliğiyle Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler ile Plan ve Bütçe Komisyonları'na havale edildiği toplantıda, belediye ihtisas komisyonlarından gelen raporlar da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Görüşmelerin ardından, Toroslar Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın da 6 Aralık Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.