Toki'nin Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından düzenlenen "Toplu Konut ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında sona yaklaşıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından düzenlenen "Toplu Konut ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında sona yaklaşıldı. Amatör ve profesyonel bütün katılımcılara açık olan "ulusal renkli baskı fotoğraf yarışmasına" katılmak isteyen yarışmacıların, 23 Kasım Salı gününe kadar çalışmalarını TOKİ'ye ulaştırması gerekiyor.
"Toplu konut alanlarından ev alan aile ve bireylerin, bu çevrelerde bulunuşlarını, kullanım şekillerini ve toplu konut alanlarında devam eden yaşama dair kesitleri ortaya koymak" amacıyla düzenlenen yarışmanın tamamlanmasını sayılı günler kaldı. Yarışmada; birinci seçilen esere 4 bin lira, ikinciye 3 bin lira ve üçüncüye 2 bin lira para ödülü verilecek. Yarışmaya katılan çalışmalardan 10'u da mansiyon ve biner lira ile ödüllendirilecek.
Yarışma sonuçları 1 Aralık 2010 Çarşamba günü açıklanırken, yarışmada dereceye giren çalışmalar 3-19 Aralık günleri arasında Ankara ve İstanbul'da sergilenecek. Ödül kazanan, satın alınan ve sergilenen fotoğrafların yer aldığı bir de katalog oluşturulacak.
Yarışmaya katılmak isteyenler, katılım formunu doldurduktan sonra, en fazla 4 adet olmak üzere, çektiği fotoğrafları CD ortamına kaydederek, posta yoluyla TOKİ'nin Ankara Bilkent'te bulunan merkez binasına ulaştıracak. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin (AFSAD) desteğiyle düzenlenen fotoğraf yarışması hakkında geniş bilgi edinmek isteyen katılımcılar, TOKİ'nin "www.toki.gov.tr" internet adresinden yararlanabilir. Daha önce 27 Eylül'de tamamlanması
öngörülen fotoğraf yarışması, katılımcılardan gelen "sürenin uzatılması" talebi dikkate alınarak 23 Kasım'a ertelenmişti. TOKİ, toplu konut üretiminde yeni fikirlerin ortaya çıkması için daha önce "Konut Tasarımı Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışması" ile TOKİ'nin öğrenciler tarafından nasıl algılandığını görmek için de "ilköğretim okulu öğrencileri arasında resim yarışması" düzenlemişti.