Şanlıurfa'da 'Nasıl Bir Anayasa' Konferansı

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Öğretim üyesi Prof

Şanlıurfa'da 'Nasıl Bir Anayasa' Konferansı
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, AK Parti Suruç İlçe Teşkilatının organize ettiği 'Nasıl Bir Anayasa' konferansta konuştu.
Suruç Vali Ziya Çoker İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapılan konferansa çok sayıda Suruçlu vatandaş katıldı. Konferansın açılış konuşması yapan AK Parti Suruç İlçe Başkanı İzzettin Aslan, "2 aydır eğitim-öğretim yılı başlamış olmasına rağmen Suruçlu öğrencilerin yüzde 40'ı hala pamuk tarlalarında çalışıyorlar. Batı illerdeki akranlarıyla aynı şartlardaki sınav yarışına girmeleri ne kadar başarı getirir? Biz tarımsal ekonomimizin iyileştirme çalışmalarını hızlandırılmasını isterken, yanı
başımızdaki Mürşitpınar sınır kapısının acilen açılmasını ilgili yerlerden talep ediyor. Bu sınır kapısı ekonomik ve sosyal anlamda bir rahatlama getirecektir. Suruç çok önemli bir kavşakta bulunuyor" dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Atilla Yayla ise "Türkiye'de asıl ve meşru iktidar var. Bu çift başlılığın temel dayanağı olan mevcut anayasa ıslah olmuyor, çünkü tuzaklarla dolu. Yeni bir anayasa için tüm kesimlerin katkı sağlaması gerekiyor" diye konuştu. Prof. Yayla, konuşmasında yeni Anayasa, Demokrasi ve ana dilde eğitim konularında yaptığı konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.