Mutlu Bir Gelecek İçin Gençlik Ve Terörizm Toplantısı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Ahmet Günaydın, geleceğimiz olan çocukların suça bulaşmadan, suça giden yolları kesmek gerektiğini belirterek, bu konuda aileler, okul idarecileri ve öğretmenlerle işbirliği yapacaklarını söyledi

Mutlu Bir Gelecek İçin Gençlik Ve Terörizm Toplantısı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Ahmet Günaydın, geleceğimiz olan çocukların suça bulaşmadan, suça giden yolları kesmek gerektiğini belirterek, bu konuda aileler, okul idarecileri ve öğretmenlerle işbirliği yapacaklarını söyledi.
TEM Şube Müdürlüğü tarafından Bingöl'de bulunan ortaöğretim okulu müdürlerinin katılımı ile gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için neler yapılabileceği yönünde bir toplantı düzenlendi. Bingöl Polisevi'nde düzenlenen toplantıya TEM Şube Müdürü Ahmet Günaydın, TEM Şube Müdür Yardımcısı Ali Çavdar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozoba ve ortaöğretim kurumları idarecileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TEM Şube Müdürü Ahmet Günaydın, çocukların ülkemizin geleceği olduğunu ve bu geleceği karartmaya çalışanlara fırsat vermemek için işbirliği içinde çalışılması gerektiğini söyledi. Günaydın, "Ülkemizde yaşanan ekonomik, sosyokültürel sorunların istismar edilerek, gençlerimizin bazı çıkar gruplarının eylem ve görüşleri doğrultusunda istenmeyen yollara sapabilecekleri ve eylemlere yönelebilecekleri değerlendirilmektedir. Ülkemizin geleceği adına farklı kültürleri ve kimlikleri ön plana çıkararak halk arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak, tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının görevidir. Bu amaç doğrultusunda emniyet müdürlüğü olarak geleceğimizin umudu olan gençlere yönelik çeşitli tarihlerde 25 okulda 'Gençlik ve terörizm' konferansları düzenledik. Bu konferanslardan amacımız gençlerimizin kötü alışkanlık ve çevrelerden uzak tutulmasıdır. Bir ülkenin yarınlarını temsil eden gençlerin, terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerine karşı korunabilmesi için ailelere, öğretmenlere, medyaya, güvenlik güçlerine ve toplumda yaşayan herkese büyük görevler düşmektedir" dedi.
Gençlik çağının bir insanın en kritik dönemi olduğunu belirten Ahmet Günaydın, gelecek nesillerin hayatlarının karartılmaması için aile ve öğretmen faktörünün büyük önem taşıdığını söyledi. Günaydın, "Bundan dolayı çocuklarımızı hep birlikte nasıl koruyabileceğimizi konuşmak ve bunu icraata dökmek üzere bir araya geldik. Siz değerli öğretmenlerin bu konudaki fikirlerine başvurup, çocuklarımızı daha güzel nasıl koruyacağımızı birlikte kararlaştıracağız. Gençlik çağı insanların en kritik dönemleridir. Terör ve terörizmde de bütün hesapları bu çağdaki çocuklarımız üzerine yapılmaktadır. Bu hesapların tutmaması için bizlerin de el birliği ile kendi planımızı ortaya koyup bunu hayata geçirmemiz gerekir. Bunu da siz değerli hocalarımızın işbirliği ile yapabiliriz. Gençlik çağındaki çocuklarımızın biyolojik, psikolojik, zihinsel ve sosyal açıdan gösterdiği tutarsız tavır ve davranışla kendi kimliğini ve benliğini bulma mücadelesinden kaynaklanmaktadır. Hep birlikte bu çocukların isteklerine kulak vereceğiz. Bilinmelidir ki problemleri ile ilgilenmediğimiz gençlerin bir gün terör örgütlerinin ağına düşebileceğini, silahlı eyleme başladığı andan itibaren tekrar topluma kazandırılmaları çok zor olur. Biz Bingöl Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ülkemizin teminatı olan gençlerimizin, yüreklerinin kin ve nefretle doldurulmasına ve uyuşturucu bağımlısı robotlaşmış katiller haline getirilerek, karanlığa sürüklenmesine engel olacağız. Bir yanlışın bütün doğruları götürmesine engel olacağız. Çocuklar hepimizin, onlar bizim geleceğimiz. Siz değerli öğretmenlerin önerileri doğrultusunda çocuklarımızı kaybetmemek için eylem planımızı hazırlayarak bu doğrultuda birlikte çalışacağız" dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozoba ise, böyle bir çalışmaya tüm camia olarak gönüllü destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Bozoba, "Anne, baba, öğretmen, okul idarecileri ve polisler el birliği ile çocuklarımızı olumsuz davranış ve hareketlerden uzak tutmak için elimizden geleni yapmalıyız. Her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılan okul müdürleri, çocuklarda gördükleri olumsuzluk ve kaygıları dile getirerek, bunların çözüme kavuşması için önerilerde bulundu.