Danimarka'da cadılar bayramında Anadolu kültürü tanıtıldı

Danimarka'da yaşayan gurbetçiler tarafından kurulan Dialog Forum Derneği, Türk kültürünü Danimarkalılara daha yakından tanıtmak için özel bir program

Danimarka'da yaşayan gurbetçiler tarafından kurulan Dialog Forum Derneği, Türk kültürünü Danimarkalılara daha yakından tanıtmak için özel bir program düzenledi. Türk yemeklerinin tanıtıldığı ve sufi müzik dinletisinin gerçekleştirildiği gece Danimarkalıların her yıl coşkuyla kutladığı cadılar bayramına denk gelince programa ilgi oldukça yüksek oldu.

Kopenhag yakınlarındaki Glostrup Belediyesine ait kütüphane binasında gerçekleştirilen geceye çok sayıda Danimarkalı katıldı. Anadolu mutfağının birbirinden leziz yemeklerini tatma imkanı bulan Danimarkalılar Türk mutfağından övgüyle bahsetti.

Gecede ayrıca İsveç'te yaşayan ünlü neyzen Haci Tekbilek de bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Hayatında ilk kez ney dinleme imkanı bulan Danimarkalılar memnuniyetlerini dile getirdi.

Gecenin organizatörlerinden Özkan Koçak, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, amaçlarının Anadolu kültürünü Danimarka'da daha iyi tanıtmak olduğunu söyledi. Geçtiğimiz on yıl içerisinde bu amaçla birçok program düzenlediklerini ifade eden Koçak, bu yılki programın özellikle cadılar bayramına denk getirildiğini söyledi. Programı Glostrup Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiklerinin altını çizen Koçak gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi.