25. Yıl Mezunları 25 Yıl Sonra Aydın'da Buluştu

Aydın Cumhuriyet Lisesi 25. yıl mezunlarının geleneksel olarak her yıl farklı bir merkezde düzenlediği buluşmalar 25 yıl sonra ilk kez Aydın'da gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Lisesi 25. Yıl Mezunları tarafından 10 yıl önce başlatılan 'Cumhuriyet Lisesi Buluşmaları" adlı etkinlik geçen sürede İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerin ardından ilk kez okulun bulunduğu Aydın'da yapıldı. 1985 yılı mezunlarını 25 yıl sonra ilk kez Cumhuriyet Lisesi bahçesinde bir araya getiren etkinlikte duygu anlar yaşanırken; eski dostlar hasret giderip dertleşti.
Cumhuriyet Lisesi Buluşması'nın Aydın ayağını gerçekleştiren komitede yer alan Hacer Boden Yağdereli, 10 yıldır gerçekleşen buluşmaların ilk kez Aydın'da gerçekleştiğini belirterek, "Yarım asır önce kurulan Cumhuriyet Lisesi önceleri sadece kız lisesiydi. Biz 1985 yılı mezunlarının bir bölümü yatılı olarak okuduğumuz için farklı bölgelerden gelen bir sürü kişi vardı. Bu nedenle 10 yıl gerçekleştirdiğimiz buluşmalarımız farklı merkezlerde yapıldı. Türkiye'nin farklı illerinden 25 yıl sonra Aydın'a gelen mezun arkadaşlarımızla 3 gün boyunca birlikte olduk. İlk gün 25 yıl önce çarşı izinlerimizde olduğu gibi Aydın' turu yaptık. 2'inci günde okul bahçesinde anılarımızı tazeleyip, sohbet ettik. Etkinliğimizin son gününde ise Afrodisias Antik Kenti'ni gezdik" dedi.
Cumhuriyet Lisesi 25. yıl mezunlarının talebi üzerine önümüzdeki yaz aylarında yine Aydın'da yemekli bir toplantıda bir araya gelmediği planladıklarını açıklayan Yağdereli, 2011 yılı Cumhuriyet Lisesi Buluşması'nın ise Antakya'da gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.