Toplum Önderliği Okulu Açıldı

Çukurova Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova Şubesi'nin birlikte düzenlediği Toplum Önderliği Okulu açıldı.

Toplum Önderliği Okulu Açıldı
ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş'ün katıldığı Toplum Önderliği Okulu'nun 28 Kasım 2010 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.
Açılışta bir süre önce ölen ÇYDD Eski Genel Başkanı Türkan Saylan'ı tanıtıcı film gösteriminin ardından bir konuşma yapan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde iki adet kadın merkezi kurduklarını ve toplumda beğenildiğini belirterek, açtıkları toplum önderliği okulunun da tüm Türkiye'ye örnek olması dileğinde bulundu.
ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise, bu okulun açılmasından büyük onur duyduğunu, Adanalıların eğitim ve öğretime çok önem verdiğini belirterek, "Dünyanın, ülkenin ve toplumun tüm sorunlarına toplu paket halinde eğilinecektir. Sorunları hep birlikte tartışarak bir çizgiye getirmek için bu okul başarılı olacaktır" dedi.
Toplumda her kesinin bilgilendirilme ve yönlendirilmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Çelikel, bu yönlendirilmenin doğru yapılmaması halinde bazı güçlerin kendi çıkarları doğrultusunda yanlış yönlere çekebileceğini söyledi.
Sadece okumakla toplum önderi veya lideri olunmadığının altını çizen Çelikel, bilgi, beceri ve birikimin yanında doğuştan da toplum lideri olma özeliğinin bulunması ile toplum önderlerinin ortaya çıkacağını ifade etti. Karar alabilme, risk alabilme, cesaretli olabilme, sert ve köşeli düşünce yerine uzlaşmacı ve düşünce esnekliği olma ve saygı duyulama özellikleri olanların bu tür okullar sayesinde ortaya çıkabileceğini vurgulayan Çelikel, "Bu özelikleri olanlar zaman içerisinde kendini belli edecektir" diye konuştu.
28 Kasım 2010 tarihine kadar 13 toplantıda toplam 24 konuşmacı, Toplum Önderliği Okulu'na kayıt yaptıranlara çeşitli konularda ders verecek.