Tarım Ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Eskişehir'de

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İsrail ile yapılan ticari ilişkilerden Türkiye'nin karlı çıktığını söyledi.

Tarım Ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Eskişehir'de
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Pınar Süt Tesisleri'nin ek binasının açılışına katılan Bakan Mehdi Eker, İsrail'den alınan tohumlarla alakalı soru üzerine, "Bizim İsrail'den tohum aldığımız doğru, ancak bizim onlara sattığımız ürünleri nedense kimse ön plana çıkarmak istemiyor. Biz geçen yıl İsrail ile yaptığımız ticari ilişkilerde, tarım ürünlerinde yaklaşık 142 milyon dolar gelir elde ettik. İsrail'in bizden elde ettiği gelir ise 27 milyon dolar. Şimdi hangisi büyük? Hesap ortada. Bunu
anlamamak için ısrar edenler hala devam ediyor. Ayrıca bizim çiftçilerimizin kullandıkları tohumların yüzde 98'i kendilerine aittir. Bunu çiftçilerimize sorun, aynı cevabı alacaksınız. Türkiye'nin çiftçileri temel gıdayı karşılayarak, dışarıya da ihracat yapmaktadır. Önemli bir gelir elde edilmektedir'' dedi.
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaş, yeni hizmete girecek olan tesisle birlikte toplam 560 kişiye direkt olarak, dolaylı olarak ise otuz bin kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayarak, "Hizmete giren yeni yatırımların toplam tutarı 26 milyon TL'dir. 35 yıldır sürdüğümüz sektör liderliğimizi yeni yatırımlarımızla daha güçlü olarak devam ettireceğiz. Türkiye'nin süt sektöründe büyümesine katkıda bulunuyoruz'' diye konuştu.
Açılış sonrası Bakan Eker, fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı ve kendisine ikram edilen sütü içti. Bakan Eker, İl Kontrol Laboratuvarı binasının açılışında yaptığı konuşmada ise, laboratuarların giderek öneminin artığını belirterek, "Bu laboratuarların yenilenmesi herkes için çok önemli. Sadece bu laboratuarın yenilenmesi değil, Türkiye'deki bu tür faaliyet gösteren laboratuarların yenilenmesi, daha modern hale getirilmesi gerekiyor" dedi.
Laboratuar açılışına katılan Sarıcakaya ilçesinden gelen bir grup tarım işçisi kadın, Eker'e kendi ürettikleri organik domateslerden ikram etti. Domateslerin tadına Eker, "Domateslerin tadı çok güzel. Helal olsun, çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum" dedi.
Törende AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Vali Mehmet Kılıçlar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu üyeleri ve yetkililer ile çok sayıda davetli yer aldı.