Şanlıurfa Belediyesi, Urfa Kalesi Eteğini Güzelleştiriyor

Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Birimi'nce Tarihi Urfa Kalesi eteğine, kaldırım ve mimariye uygun duvar örülüyor.

Şanlıurfa Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetleme Teknik Elaman Bürosu'nun (KUDEB) çalışmaları kapsamında, daha önce otopark olarak kullanılan Urfa Kalesi eteğinde çevre düzenlemesi yapılacak. Tarihi Urfa Kalesi ve Balıklıgöl yerleşkesini güzelleştireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çalışmaların yapıldığı yerde denetlemede bulundu. Büyükyol'un ardından Demokrasi Caddesi'nde yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının yanı sıra Tarihi Hanlar Bölgesi'nde devam eden görüntü
kirliğini önleme ve diğer restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Fakıbaba, "Tarihi Urfa Kalesi Eteği tüm hemşerilerimizin bildiği üzere otopark olarak kullanılmaktaydı. Ancak bu durum bölgede görüntü kirliliği oluşturuyordu. Şanlıurfa Belediyesi olarak burayı tarihi bir kaleye yakışır bir şekle getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Tahminen 2 ay sonra burası yerli ve yabancı turistlerin geçerken büyük zevk alacakları bir yere dönüşecektir" dedi.
Kale eteğinin çevre düzenleme işinin yanı sıra "Eski Urfa'nın Gün Işığına Çıkarılması" hususunda da çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ettiklerini kaydeden Fakıbaba, "Cephe sağlıklaştırma çalışmalarımız Büyükyol'da tamamlandı. Şuan Demokrasi Caddesi'nde devam eden çalışmalar daha sonra Türk Meydanı'nda devam edecek. Tarihi Hanlar Bölgesi'nde ise bin 500 işyerini 'Görüntü Kirliliğini Önleme Projesi' kapsamında tamamen belediyemizin imkanlarımızla tadilattan geçirdik" diye konuştu.
Çevre düzenlemesinden dolayı Başkan Fakıbaba'ya teşekkür eden vatandaşlar ise çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.