Menemenliler SGK'da muradına erdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun Menemen'deki merkezinin açılması için meslek kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin birlikte verdiği mücadele meyveleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun Menemen'deki merkezinin açılması için meslek kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin birlikte verdiği mücadele meyvelerini veriyor.

Menemen'deki sivil inisiyatifin çalışmaları sonucu ilçede Sosyal Güvenlik Merkezi'nin hizmet vermeye başladığını kaydeden Menemen Şoförler Odası Başkanı ve İESOB Başkanvekili Hilmi Kurtoğlu, "Yaklaşık bir buçuk ay önce açılan merkezde 5 binden fazla vatandaşımıza hizmet verildi. Menemen Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM), ilçe halkının İzmir'e gitmeden işlemlerinin yapılmasını, taleplerinin karşılanmasını sağlıyor." dedi.

İlçede SGK merkezinin açılması için Menemenlilerin elele verdiğini hatırlatan Kurtoğlu, "Merkezin yerini Ticaret Odamız verirken, iç tadilatını belediyemiz tefrişat işini de SGK kurumu üstlendi. İlçemizde bulunan meslek odaları da kalan eksikleri tamamlamak için maddi manevi her türlü katkıyı koydular. İlçemizdeki kurumların yöneticileri, ihtiyaç hissedilen merkezin bir an önce faaliyete geçirilmesi için gerek SGK İl Müdürlüğü gerekse Ankara'daki Genel Müdürlük nezdinde çalışmaları sürdürdüler. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticilerinin de bu konuda ilçemize büyük destekleri oldu. Yılmadan yapılan azimli çalışmaların sonucunda ilçemize hızlı ve özverili çalışan, vatandaşların memnun kaldığı bir merkez kazandırılmış oldu." diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Merkezi ile ilçe halkının rahatladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Tahir Şahin ise "Sosyal Güvenlik Kurumu'nda işlem yaptırmak için İzmir'e giden vatandaşlarımız bir gününü kaybediyordu. Vatandaşın sıkıntısını gidermek için yapılan çalışmalara ciddi katkılar sağladık. Merkezin hayata geçirilmesi için Menemen Belediyesi'nin hizmet binasına yapmadığımız masrafı yaptık, 400 bin liranın üzerinde harcamayı üstlendik" açıklamasında bulundu.

Menemen Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Filiz Aykal ise merkezin 25 Ağustos'ta faaliyete geçtiğini söyledi.

Aykal, "Resmi açılışımız olunca daha çok sesimiz duyulacak. Merkezimizde, 4-A (SSK), 4-B (Bağ-Kur) ve 4-C (Emekli Sandığı) sigortalılarına hizmet veriyoruz. 4-C'nin bazı hizmetleri Ankara'da yapıldığı için mümkün olduğu kadar bu işler bilgi aktarımı ile yapılıyor. 4-A ve 4-B'de ise en kısa sürede işlemlerin yüzde 100'ü burada sonuçlanacak." ifadelerini kullandı.