Gaziantep, kız çocuklarının okullaşması için seferber oldu

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, ilköğretimden sonra okula devam etmeyen çocuklarını, kimlik numaraları ile tespit etmeye başladıklarını söy

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, ilköğretimden sonra okula devam etmeyen çocuklarını, kimlik numaraları ile tespit etmeye başladıklarını söyledi. İlköğretimden sonra ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırmayan öğrenciler ve aileleri ile görüşmeye başladıklarını kaydeden Serin, geçen yıl 8. sınıftan mezun olduktan sonra okula devam etmeyen yaklaşık 3 bin 300 öğrenciye Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarından ulaşacaklarını kaydetti.

Serin, yaptığı açıklamada, tespit edilen öğrencilerin tamamıyla görüşeceklerini belirterek, "Okula devam etmeme gerekçelerini öğreneceğiz. Bununla ilgili komisyon kurduk. Çalışmalara başladık, çocuklar ve velileri ile görüşeceğiz. Şehrimizde geçen yıl ilköğretimden 14 bin öğrencimiz mezun oldu, bunların yaklaşık 11 bini liseye kayıt yaptırdı. Bu da ortaöğretime devam edenlerin yüzde 85 civarında olduğunu gösteriyor. Bu oranı yukarılara çıkarmamız lazım. Okullaştırmak istediğimiz kızlarımıza ulaşmak istiyoruz. Şu anda böyle bir çalışma yapıyoruz. Kız öğrencilere ulaşmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Okula devam etmeyen öğrencilerin çoğunluğunu okula kazandırmak için çalışacaklarını kaydeden Serin, kız çocuklarının okula devam etmesini önemsediğini vurguladı. Serin, "Kız çocuğunun büyüdüğünde bir aileyi eğiteceğini biliyoruz. Kızlarımız okumasa hayatının belirli bir bölümünde mağdur oluyor. Çocuklarımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Okula devam etmeyen öğrencilerimizin aileleri ile görüşüyoruz. Bu görüşmeyi bitirdikten sonra raporumuzu Milli Eğitim Müsteşarlığı ile paylaşacağız." dedi.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, 2013 yılında bütün okulların, meslek lisesi ve Anadolu lisesi olarak eğitime devam edeceğini hatırlattı. Serin, şöyle dedi: "Gelecek yıl için 3 -4 kız meslek lisesine ihtiyacımız olacak. Hazırdaki liseler ihtiyacı kaldıramaz. Gelecek yıl için Hacı Muzaffer Bakbak Kız Meslek Lisesi ve Fatih Kız Meslek Lisesi'ne ek bina yapacağız. Şahinbey Kız Meslek Lisesi'nin fiziki şartlarını iyileştireceğiz. Bir okulu da kız meslek lisesine çevireceğiz. Bu konuda valimiz ve milletvekillerimizden büyük destek görüyoruz."

Okul müdürleri ile koordineli çalışarak, 8. sınıftan sonra okutulmaması düşünülen çocukların aileleri ile görüşeceklerini belirten Serin, öğrencileri takip edeceklerini kaydetti. Nisan ayına kadar bu çalışmayı tamamlamak istediklerini anlatan Serin, Türkiye gibi gelişen bir ülkenin ortaöğretim mezunu oranının yüzde 99-100 olmasını istediklerini söyledi.