Cebıt Fuarında Serdivan Belediyesi Standı Büyük İlgi Görüyor

İstanbul Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan CeBIT Uluslararası Bilgi Teknolojileri Fuarı'na katılan Serdivan Belediyesi'nin standı büyük ilgi görüyor.

Cebıt Fuarında Serdivan Belediyesi Standı Büyük İlgi Görüyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın açılışını yaptığı standı cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret etmesi bekleniyor. Gelen yoğun talepler üzerine Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın talimatı ile yine Serdivan'dan hareket edecek bir otobüsle İstanbul'a gidecek ziyaretçiler, Başbakan Erdoğan'ı da yakından görme ve görüşme fırsatına sahip olacaklar. Başbakan Erdoğan'ın ziyareti ihtimaline karşın standı daha da zenginleştirmeye çalışan belediye yetkilileri, çalışmalar ve projeler hakkında da geniş bir sunum hazırlıyorlar.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan'ın 1999 yılı depreminin tüm yaralarını sarmış kentsel planlamalarını hızlı bir şekilde tamamlamış kendini yatırıma hazırlayarak 90 bin nüfusuyla Sakarya'nın hızla gelişen bir ilçesi olduğunu belirterek, " Belediye Başkanlığı olarak hedefimiz, bir önceki dönemden aldığımız başarı çizgisini yeni proje ve çalışmalarla çok daha yükseklere çıkarmaktır. Bu projelerden en önemlisi olan Serdivan Kentsel Otomasyon Projesi (SEKOP), ülkemizde hızla yaygınlaşan ve belediyeler ile halkın iletişiminde çağdaş çözümler sunan e-belediye uygulamasına altyapı oluşturması ve olası doğal afetlere karşı alınacak önlemleri hızlı ve etkin bir şekilde planlamaya yardımcı olması amacıyla Mart 2007 tarihinde başlatılmıştır. Bu projenin hedefi; paylaşan, katılan, denetleyen uygar bir kent yapısının oluşturulmasıdır. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda Belediyemizin tüm birimlerinde sistem kullanılabilir hale getirildi" dedi.
CeBIT Fuarında gördüğümüz ilgi, doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olmuştur. Halkın ihtiyaçları doğrultusunda kaynaklarımızı kullanmaya devam etmek için önümüz açılmıştır. İnşallah ilerleyen yıllarda standımızı iki katına çıkararak hizmetlerimizi ve projelerimizi tanıtacağız'' dedi.
Bu arada fuar ziyareti için Serdivan Belediyesi Meclis üyelerinin de İstanbul'a giderek desteklerini gösterecekleri açıklandı.