Bursa'da üretilen yeni Fiat Doblo Cargo İngiltere'den ödülle döndü

Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilerek ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen yeni Fiat Doblo'nun Cargo versiyonu, İngiltere'de "Fleet Van" ödü

Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilerek ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen yeni Fiat Doblo'nun Cargo versiyonu, İngiltere'de "Fleet Van" ödülleri jürisi tarafından "Yılın En İyi Filo Vanı" seçildi.

Fiat Doblo'nun Cargo versiyonu '2011 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü'nün ardından İngiltere'de "Fleet Van" ödülleri jürisi tarafından "Yılın En İyi Filo Vanı" seçildi. Yeni Fiat Doblo Cargo'nun normal ve uzun şasi tipleri de Bursa'da Tofaş Fabrikası'ndan üretilerek birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Fikri mülkiyet hakları Minicargo projesinde olduğu gibi Tofaş'a ait olan yeni Fiat Doblo Cargo, performans ve işlevsel özellikleriyle sınıfının referans modeli olma unvanını devam ettiriyor. Yeni Fiat Doblo Cargo, kübik biçimli ve etkin kullanım ve yükleme özellikleri sağlayan iç mekânı ve araç içine geçişi kolaylaştıran sürgülü yan kapılarıyla dikkat çekiyor. Yeni Fiat Doblo Cargo, ilk etapta biri benzinli ve üçü dizel olmak üzere toplam dört motor seçeneğiyle üretiliyor. Motor yelpazesinin tek benzinli motor seçeneğini oluşturan 1,4 litre 95 HP'lik benzinli güç ünitesi dışında multijet teknolojili 1,3 litre 90 HP, 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 135 HP'lik turbo dizel motorlar görev yapıyor. Euro 4 ve Euro 5 normlarına uygun üretilen Yeni Fiat Doblo Cargo'nun motorları otomobil rölantideyken motoru da durduran Start&Stop (Çalıştır&Durdur) mekanizmasıyla da alınabiliyor. Bu teknoloji ile donatılan Fiat Doblo Cargo versiyonları şehir içinde yüzde 10'a varan yakıt tasarrufu ve düşük karbondioksit salınımı değerleri sunuyor.