Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesi TÜVASAŞ lehine karar verdi

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ)'a yapılan haksızlık Bulgaristan Yüksek Mahkemesi'nden döndü.

2008 yılında Bulgaristan'a 30 yataklı yolcu vagon al

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ)'a yapılan haksızlık Bulgaristan Yüksek Mahkemesi'nden döndü.

2008 yılında Bulgaristan'a 30 yataklı yolcu vagon alımı için açılan ihaleyi kazanan TÜVASAŞ, Bulgaristan Demiryolları tarafından ihalenin iptal edilmesini Bulgaristan'da yargıya taşıdı. Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesi TÜVASAŞ'ı haklı bularak ihalenin iptalini durdurdu.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiyaki yaptığı açıklamada, TÜVASAŞ'ın itirazının Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesince yerinde bulunduğunu söyledi. Yüksek İdare Mahkemesi'nin ihalenin iptalinin yasaya aykırı olduğunu ve davanın herhangi bir şekilde temyiz edilemeyeceğini karara bağladığı bilgisini veren Ertiryaki şu bilgileri verdi:

"Temmuz ayında tarafımıza bilgi verilmeksizin alınan iptal kararı üzerine, biz de yapılan protokollerdeki haklarımıza dayanarak gerekli girişimlerde bulunduk ve yasal yollardan itirazımızı yaptık. Yaptığımız itiraz, Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesince de yerinde bulunmuş ve TÜVASAŞ lehine karara bağlanmıştır. Bu kararla birlikte, ihale edilen 30 yolcu vagonu imalatına ilişkin çalışmalar, belirlenen takvime uygun olarak gerçekleştirilecektir. Bu sevindirici gelişmenin TÜVASAŞ için hayırlı olmasını diliyorum."