'Türkiye bir aile' sloganı beyaz eşya tanıtımlarına girecek

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'de boşanma oranlarındaki artışın önüne geçmek için yeni bir çalışma başlattı. 'Türkiye bir aile' sloganı ile

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'de boşanma oranlarındaki artışın önüne geçmek için yeni bir çalışma başlattı. 'Türkiye bir aile' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Bakan Kavaf, bu sloganın özellikle evlilikle ilgili beyaz eşya, halı, mobilya gibi firmaların tanıtımlarında kullanılması için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de boşanma oranlarında ciddi artışların yaşanması yetkilileri çözüm arayışlarına yöneltti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2010'un ikinci döneminde boşanma oranları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.7 artarak, 32 bin 743 çifte ulaştı. Aynı dönemde evlenen çift sayısı ise 162 bin 488 olarak gerçekleşti.

Boşanma oranlarındaki artışı Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bu noktada yeni kuşaklara 'değerler aktarımının' önemine dikkat çekti. Değerler eğitimin en iyi büyükanne-büyükbabanın da bulunduğu kalabalık aile ortamlarında verilebildiğini belirten Kavaf, "Gerekli hallerde yaşlılarımıza huzurevi hizmeti de veriyoruz, ancak bizim için asıl önemli olan onların aile ortamında kalmaları. Mesela çocuk babaannesine eşlik etmeyi, onun suyunu, ilacını getirmeyi bilecek. Küçük kardeşine karşı sorumluluk duygusu olacak." diye konuştu.

Saygı, hoşgörü, sabır, tahammül etme gibi değerlerin kalabalık aile ortamlarında daha iyi öğrenildiğine işaret eden Kavaf, "Bu değerleri alarak büyüyenler, bir sorunda ilişkilerini bertaraf ederek koparmak yerine, çözüm üreterek ilişkiyi sürdürmeyi öğreniyorlar." dedi.

Kavaf, değerler eğitiminin okullarda ve filmlerde de verilmesi gerektiğini vurguladı. Ailenin önemine dikkat çeken Kavaf bu kapsamda 'Türkiye bir aile' sloganı ile bir kampanya hazırladıkları bilgisini verdi. Kavaf, bu sloganın özellikle evlilikle ilgili olan beyaz eşya, halı, mobilya gibi firmaların broşürlerinde yer alması için çalıştıklarını söyledi.