Eğitim İçin Avrupa Turu

Milas Anadolu Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenlerden oluşan bir grup, Avrupa'daki eğitim sistemini incelemek üzere altı ülkeyi gezecek.

Eğitim İçin Avrupa Turu
Milas Anadolu Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenlerin yer aldığı dört kişilik bir grup Avrupa Birliği'ne üye ülkelerdeki eğitim sistemlerini yerinde incelemek için altı ülkeyi gezecek.
Ülkeler arasında eğitim modellerinin yakından incelenmesi ve ülkeler arası kaynaşmayı amaçlayan proje, "Seyahatle öğrenme" adını taşıyor. Hazırlık aşamasında okul öğretmenlerinden Mehmet Kaya, Saadet Ökten, Satiye Ertuğrul ve Şakir Ertuğrul'un görev aldığı projede İngiltere, Almanya, Macaristan, Polonya, Bulgaristan ve Romanya'daki okullarda incelemelerde bulunulacak.
15 Ekim'de Romanya'yla başlayacak olan proje kapsamındaki inceleme gezisine öğrenciler Meltem Tezir ve Aslıhan Kaya'yla birlikte okul öğretmenleri Satiye ve Şakir Ertuğrul katılacak. İnceleme gezileri, Aralık 2010 Bulgaristan, Şubat 2011 Macaristan, Mayıs 2011 Polonya, Eylül 2011 Almanya, Mayıs 2012'de İngiltere olarak aylara yayılmış şekilde gerçekleşecek. Ekim 2011'de de projeye paydaş olan ülkelerden 12 yabancı öğrenci ve öğretmen Milas'a gelerek, bu kez Türk milli eğitim sistemi ve ilçeyi tanımaya çalışacaklar.
Milas Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Sudereli, okulları tarafından hazırlanan projenin kabul görmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Bu bizi son derece mutlu eden bir gelişme olmuştur. Bu, tabi ki Anadolu liseli olmanın bir ayrıcalığıdır. Seçkin öğretmen ve öğrencilerimiz bundan böyle de yine benzer projelerde ilçemizi en güzel şekilde temsil etmeye devam edecekler. İlçemiz için de güzel bir gelişme" dedi.
Proje sorumluları Şakir ve Satiye Ertuğrul da, Türkiye'yi ve Milas'ı, Avrupa ülkelerindeki öğrencilere en iyi şekilde anlatacaklarını aktardı.