Chp Uşak Milletvekili Coşkunoğlu Uşak'ın Kamu Yatırımlarında İhmal Edildiğini Öne Sürdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Prof

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, kamu yatırımlarında ve KÖYDES ödeneklerinde Uşak'ın ihmal edildiği iddia etti. Hükümetin her yıl kamu yatırımlarında Uşak'ı ihmal ettiğini ve iktidar partisine mensup Uşak Milletvekillerinin bu ihmale seyirci kaldığını iddia eden Coşkunoğlu "CHP Milletvekili olarak bu ihmalin peşini bırakmayacağım. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda ihmali rakamlarla kamuoyuna sunmaya devam edeceğim"dedi
Geçen yıl kamu yatırımlarında Uşak'ın ihmal edildiğini belirten açıklamaları ve AK Parti Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu'ya yazdığı mektuplarla dikkat çeken Osman Coşkunoğlu 2010 yılında da ihmalin devam ettiğini öne sürdü. Uşak'ın kişi başına kamu yatırımlarına göre 81 il içerisinde 73. sırada yer aldığını belirten Osman Coşkunoğlu, "Devlet Planlama Teşkilatı 2010 yılı kamu yatırımlarının illere göre dağılımını yayımladı. Uşak kamu yatırımlarında 2009 yılında 81 il içerisinde 77. sırada yer alıyordu. 2010 yılında ise 73. sırada yer alıyor. Kamu yatırımlarında komşu illerimizden Kütahya 21., Afyonkarahisar 48. ve Denizli 61. sırada yer alıyor. Yani her bir Uşaklı için devletten 122 TL'lik yatırım gelirken Her bir Kütahyalı için 320 TL, Afyonkarahisarlı için 207 TL ve Denizlili için de 170 TL yatırım geliyor. Uşak KÖYDES ödeneklerinde de ihmal edilmeye devam ediyor. 2010 yılı KÖYDES ödenekleri Mart ve Haziran aylarında illere tahsis edildi. Buna göre Mart ödeneğinde 81 il içerisinde 50. sırada yer aldık. Haziran ayı ödeneğinde ise Uşak 7 basamak gerileyerek 57. sırada yer aldı. Kırsalda yaşayan kişi başına devletten gelen toplam ödenek sıralamasında ise 56. sırada yer alıyoruz. Uşak bunun yanı sıra hak ettiği krediyi de alamıyor. Ülkemizdeki toplam tasarruf mevduatında her 10 bin TL'nin 49 TL'si Uşaklılara ait. Oysa ülkemizde verilen toplam kredilerde her 10 bin TL kredinin sadece 25 TL'sini Uşaklılar alıyor. Ülkemizde her 10 bin kişiden 46 kişi Uşak'ta yaşadığına göre toplam tasarruf mevduatına Uşak'ın katkısı normal olmasına rağmen Uşaklıların aldığı kredi bu katkının yaklaşık yarısıdır"dedi.
Uşak'ın hak ettiği kamu yatırımlarını alamamasını AK Parti Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu'nun gözardı ettiğini öne süren Osman Coşkunoğlu, "Hemşerilerimiz bu olumsuz tablonun nedenlerini AK Parti milletvekillerinden sormalıdır. Ben her yıl bu rakamları ortaya koyarak kamu yatırımlarında ihmal edildiğimizi söylüyorum. AK Partili arkadaşlarımız bu ihmali göz ardı ediyorlar. Uşak Milletvekili olarak bu haksızlığın giderilmesi için üzerinde durmaya devam edeceğim. Bu amaçla İl Genel Meclisi üyelerimizi de bu rakamları verip toplantılarda gündeme getirmelerini talep ettim"diye konuştu.