Iraklı Çocuğa Türkiye'den 'Biyonik Kulak' Ankara

Geçirdiği hastalık sonucu işitme kaybına uğrayan Kuzey Iraklı Tamara Muhammed İsmail, Türkiye'de takılan 'biyonik kulak' sayesinde sesleri yeniden duymaya başladı.

Geçirdiği hastalık sonucu işitme kaybına uğrayan Kuzey Iraklı Tamara Muhammed İsmail, Türkiye'de takılan 'biyonik kulak' sayesinde sesleri yeniden duymaya başladı.
Küçük Tamara'da, yaşadığı kent Erbil'de 2 yaşındayken geçirdiği enfeksiyona bağlı yüksek ateş sonucu sinirsel işitme kaybı oluştu. Bir süre sonra duyma yetisini tamamen kaybeden Tamara'ya 5 yaşına geldiğinde 'biyonik kulak' olarak da bilinen, koklear implant takılması gerekti. 
Erbil'de böyle bir operasyonun yapılması mümkün olmayınca, Tamara'nın ailesi Türkiye'deki yakınlarının vasıtasıyla Ankara'daki Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde görevli, Kuzey Irak'lı Opr. Dr. Abdullah Ahmed ile iletişime geçti. Tamara, hastanede takılan biyonik kulak sayesinde yeniden duymaya başladı.
Dr. Abdullah Ahmed, küçük Tamara'nın geçirdiği operasyona ilişkin şu bilgileri aktardı:
'Bu tür işitme kayıpları, özellikle küçük yaşlarda menenjit geçiren çocuklarda görülüyor. Yüksek ateşle seyreden hastalıklarda da aynı durumla karşılaşılabiliyor. Tamara'ya Kuzey Irak'ta implant takılması imkanı olmadığı için hastanemize başvurdular. Bu tür ameliyatlar çok hassas olduğu için deneyimli uzmanlar tarafından yapılması çok önemlidir. Hastanemizde bir saat süren operasyonla kulağın arkasından kesi yapılarak yerleştirilen implant sayesinde hastamız tekrar duymaya başladı. Bir ay sonra ikinci bir aparat yerleştirilince artık tamamen eski haline dönebilecek.'
Tamara'nın annesi Sevsan Kasap da, hastane doktorlarına teşekkür ederek, 'Türkiye'de bize gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Kızımın sesleri tekrar duyabilecek olması bizi çok mutlu etti' diye konuştu.
31.10.2010 10:57:52