Dikili Hacı Bektaş Veli Kültür Ve Tanıtma Derneği Cem Evine Kavuştu

Dikili Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneğinde yapılan Cem evinin açılışı yapıldı

Dikili Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneğinde yapılan Cem evinin açılışı yapıldı. Açılışa Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Belediyesi Meclis Üyeleri Hüseyin Çelik, İsmail Tınay, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Selahattin Özer, diğer ilçelerden gelen Hacı Bektaş Veli İlçe Başkanları, Mer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Uğur ve vatandaşlar katıldı.
Dikili Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Dursun Dağdelen yaptığı açılış konuşmasında, emeği geçenlere teşekkür ederek, yapılan Cem Evi hakkında bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Burası sadece bir Cem evi değil aynı zamanda bir kültür yuvasıdır. En başından olduğu gibi belediye olarak desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Ülkemizde herkes ibadetini özgürce yapabilmelidir. Kim neye inanıyorsa inansın inanç özgürlüğüne sahip olmalıdır. Kişi Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dine dile ya da ırka mensup olursa olsun inancında özgür olsun. Ne olursa olsun Kabe'miz insan olsun" dedi. Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ise; "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle biraz geciktim. Burada dördüncü yılımı doldurdum. Burasının son geldiğimden bu yana oldukça geliştiğini gördüm. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Alevi Kültür Dernekler Başkanı Selahattin Özer; "Hiç kimsenin Aleviliğe kaftan biçmek haddi değildir. Biz nasıl bir inanca saygılı isek aynı saygıyı kendimize de isteriz. O yüzden her kim ki Alevi Sünni ayrımı yapıyorsa bu ülkenin düşmanıdır, her kim ki Alevi Sünni düşmanlığı yaratmaya çalışıyorsa insan haklarının, demokrasinin, hukukun düşmanıdır diye buradan açık olarak ilan ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından cem evinin yapımında emeği geçenlere plaket verildi. Cem Evinin açılış kurdelesini ise Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Osman Özgüven, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Selahattin Özer, Mer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Uğur birlikte kestiler.