Altınova'da Cumhuriyet Balosu Coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinin tarihinde ilk kez düzenlenen Cumhuriyet Balosu büyük bir coşkuya sahne oldu.

Cumhuriyet'in 87. Yıldönümü kutlamaları nedeniyle Altınova Belediyesi nezdinde kurulan Gençlik Merkezi tarafından organize edilen Cumhuriyet Balosu yemeğinde, Belediye Kültür Merkezi adeta doldu taştı. Başkan Asım Sürer ve zarif eşi Sevgi Sürer ile gençlik merkezi yönetimi davetlileri kapıda karşıladılar.
Geceye onur konuğu olarak Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant eşi Nihal Nalbant, İl Genel Meclisi Üyeleri, Meclis Üyeleri eşleriyle katıldı. Baloya, Altınova Anneler Derneği, Belediye Spor Yöneticileri, Burhaniye Gençlik Merkezi, Sarımsaklı Anneler Derneği ikinci Başkan Şükran Çevik, CHP Kadın Kolları yönetimi, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Altınova Belde Başkanı Bülent Kamçılı ve eşi, Şehit Aileleri, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Balo açılışında konuşan Kaymakam Nihat Nalbant'ta, günümüzde her anne ve babanın çocuklarını Çanakkale'ye götürmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Çanakkale'de yatan 250 bin şehidimizin mezarlarını ziyaret etmelidirler. Orada yatan şehitlerimiz, doğu, batı, kuzey, güney demeden yurdun dört bir yanından vatan savunması için göğüs göğüse çarpışarak şehit olan vatan evlatlarıdır. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak bizi kimse birbirimize düşüremez. Ulu Önderimiz Atatürk, 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyeti, Türk Gençliğine emanet etmiştir. Bizleri birbirimize kırdırmak isteyenlere bu fırsatı vermeyelim. Vatanımıza sahip çıkalım. Bizlere canları, kanları pahasına bırakılan Cumhuriyet rejimini koruyalım. 1919'lar da canını feda ederek bizlere en büyük armağanı bırakan bu vatanın gençleri, Atasından aldığı emaneti nesilden nesile korumayı sürdürmelidir. Cumhuriyet fazilettir, medeniyettir. İnsanca yaşam demektir. 100. yılına doğru yol aldığımız Cumhuriyetimizi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.
Konuşmaların ardından, Ayvalık Grup Nağmeler Orkestrası'nın eşliğinde tango dansı Burhaniye Gençlik Merkezi dansçılarının gösterisi izleyenlerce ilgiyle izlendi. Altınova'da ki Cumhuriyet Balosunun açılış dansını Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant eşi Nihal Nalbant ile birlikte yaptı. Nalbant çiftini, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve eşi Sevgi Sürer takip etti. Gece boyunca dans eden birçok davetli, ikram edilen birbirinden nefis yemeklerle beldede ilk kez düzenlenen Cumhuriyet Balosunun tadını çıkardıkları gözlendi.