Konya'dan dünyaya mermer ihracatı yapılıyor

Konya merkezli Kombassan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Meram Mermer Anonim Şirketi, Çin ve ABD başta olmak üzere, yaklaşık 20 ülkeye mermer ihr

Konya merkezli Kombassan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Meram Mermer Anonim Şirketi, Çin ve ABD başta olmak üzere, yaklaşık 20 ülkeye mermer ihracatı yapıyor. Konya'nın Bozkır Kovanlık Köyü mevkiindeki Bozkır Bej Mermer Ocağı'nda elde edilen ürünler, bin 935 metre yükseklikten çıkarılarak dünya pazarına sunuluyor.

Meram Mermer Anonim Şirketi Hammadde Müdürü Adem Çürük, yaklaşık bir yıldır faaliyete geçirdikleri mermer ocağında üretilen light emperador cinsi mermer ile, sektörde büyük bir yer aldıklarını söyledi. Çürük, mermer pazarında iki mermer ocağı ile faaliyette olduklarını anlatarak, "16 bin metrekare kapalı alan olmak üzere, toplam 40 bin metrekarelik bir fabrikada, yıllık ortalama 1 milyon metrekare ebatlı üretim yapıyoruz." dedi.

Bozkır Mermer Ocağı'nda ise aylık üretim kapasitesinin bin 500 ile 2 bin metreküp arasında değiştiğini ifade eden Çürük, gelecek yıllarda üretim kapasitelerini artıracaklarını söyledi.

Light emperador cinsi mermerin, Bursa'da yaklaşık 20 mermer ocağında çıkarıldığını kaydeden Çürük, "Bu mermer cinsi, Avrupa'da ve dünyada kendini kanıtlamış bir taş türüdür. Ama bunu Konya'da yapmak, bir ilki gerçekleştirmek demektir. Meram Mermer olarak bunu başardık." diye konuştu. Teknolojinin bütün imkanlarından faydalanmaya çalıştıklarının altını çizen Çürük, sektörde olumlu adımların atılmaya başlandığını, kendilerinin de büyük başarılara imza atacakları anlattı.

Aylık üretilen 2 bin metreküp mermerin yarısının, Mersin Limanı'ndan Çin ve Arap ülkelerine gönderildiğini aktaran Adem Çürük, geriye kalan kısmı ise Konya'da bulunan mermer işleme fabrikasına çektiklerini dile getirdi.

Mermerlerin, müşterilerin isteğine göre ebatlanarak, mamul ve yarı mamul hale getirildiğini bildiren Çürük şunları söyledi: "Birçok Avrupa ve Arap ülkesine mermer ihraç ediyoruz. Paketleme, etiketleme ve taşıma işlemlerinde uluslararası standartları uyguluyoruz."