(özel) Bor Power'ın Sahtesini Üreten Firmaya Polis Baskını

Dünya teknoloji müzesine 21

Dünya teknoloji müzesine 21. asrın en önemli buluşlarından birisi olarak konulan Bor Power ürününün sahtesini üreten firmaya polis baskın düzenledi. CNR Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen baskında, firma yetkilisi 1 kişi gözaltına alınırken el konulan ürünler inceleme altına alındı.
Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, CNR Fuar Merkezi'nde stand açan bir firmaya baskın düzenledi. Operasyonda firma yetkilisi Mehmet D., gözaltına alındı. Stantta sergilenen ürünlere el koyan polis ekipleri, ele geçirilen sahte ürünlerin numunelerini aldı. El konulan diğer ürünler ise yediemine teslim edildi.
NNT Nanoteknoloji A.Ş. yetkilisi Mehmet Can Arvas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sahte ürünleri üreten firmaların yasal boşluklardan faydalandığına dikkat çekti. Arvas, "Patentli olan ürünümüzü taklit ederek fuarlara katılan bu firmalar tarafımızdan takip edilerek hukuk yoluna başvurulmuştur. Aldığımız mahkeme kararı ile CNR Fuar ve Kongre Merkezi'nde faaliyet gösteren firmaya yönelik emniyet güçleri operasyon düzenlemiş ve resmi tahkikat başlatmıştır" dedi.
Arvas, "Türkiye'de markalar kanununun meclisten çıkmasını bekliyoruz. Bu belirsizlik sürecini birçok kötü niyetli kişi istismar ederek bu ürünlerimizin sahtelerini üretiyor ve piyasaya sürmeye çalışıyorlar. Tabii bizler de bu durum karşısında önlem alabilmek için sürekli bu firmaları yakın takibe alıyor ve bu kişilerden şikayetçi oluyoruz" diye konuştu.
Sahte ürünlere karşı bir dizi önlem aldıklarını belirten Mehmet Can Arvas, ''NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş. olarak 22 yıl bor madeni üzerine nanoteknoloji ile üretim yapan teknoloji firmasıyız. Türk patent enstitüsünden her türlü patent hakkına yasal belgeler ile sahip olarak Bor Power, nanoteknoloji ürünleri üretiyor ve 16 AB ülkesine ihraç ediyor. Türkiye içerisinde de milyonlarca araç sahibi ürünlerimizi kullanıyor ve Türk ürünü olduğu için sahip çıkıyor. Ürettiğimiz ürünlerin uluslararası
birçok akreditasyon merkezinden ve Türkiye'de üniversitelerden alınmış belgeler ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca bilim dalında NNT Nanoteknoloji olarak bir çığır açarak sürtünme katsayısını milyonda bire indirmenin itibarını, ülkemiz adına dünya ile paylaşıyoruz" dedi.
Ürünün Dünya Teknoloji Müzesine girebilen tek ürün olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Arvas, "Münih'te bulunan Dünya Teknoloji Müzesi'ne 21. asrın en önemli buluşlarından birisi olarak konulan Bor Power ürünlerimiz Türk insanının başarısını AB ülkelerinde gururla sergilemektedir. Bu itibarla teknolojimizi ön planda tutarak ülkemizi yurt dışında da tanıtmaya devam etmekteyiz" diye konuştu.
Ürünü kullanan vatandaşları uyaran Arvas, araç sahiplerinin bu tür ürünleri kullanırken çok dikkatli olmalarını istedi. Merdiven altı üretim yapan, hiçbir belgeye sahip olmayan ve yanıltıcı belgelerle kutuların üzerine amblemlerini koyarak piyasaya çıkan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Arvas, "Tüketicileri ve kullanıcıları yanıltan insanların sayısı gün geçtikçe çoğalmaktadır. Kullanıcılar ve tüketiciler herhangi bir ürüne rastlandığında mutlaka ilgili ürünün kutuları üzerindeki bilgi ve
belgeleri incelemesi gerekmektedir" dedi.
'Motor Yağı Katkısı' olarak bor madeni ile zenginleştirilmiş olan ürün, motorlarda yakıt tasarrufu ve yüksek performans sağlayan bir özelliğe sahip. Ürün yetkilisi Arvas, sahte ürün kullanılan araçlarda 6 ile 7 bin TL arasında değişen motor hasarlarına yol açabileceğine dikkat çekti.