Hopa FEM, öğretmen ve öğrencilere moral ve motivasyon semineri verdi

Kişisel gelişim uzmanı Ziya baran, FEM Dershaneleri'nin davetlisi olarak geldiği Hopa'da öğretmen, öğrenci ve velilere 2 ayrı seans halinde 'Kişisel G

Kişisel gelişim uzmanı Ziya baran, FEM Dershaneleri'nin davetlisi olarak geldiği Hopa'da öğretmen, öğrenci ve velilere 2 ayrı seans halinde 'Kişisel Gelişim' semineri verdi.

Hopa Emre Konferans Salonu'ndaki ilk seminerde öğretmenlerle buluşan Baran, okumanın önemine değindi. Günümüzde bilgiden ziyade okunanı anlama ve hızlı anlamanın önemli olduğunu ifade eden Baran, "Eskiden 'büyük balık küçük balığı yutar' derlerdi. Artık devir değişti. Şimdi hızlı giden balık yavaş giden balığı yutuyor." dedi. Hızlı okuma, hafızayı etkin ve verimli kullanma teknikleri ile insanların genel kişilik özelikleri ve baskın özeliklerini anlatan Baran, öğretmenlerden seminerde öğrendiklerini öğrencilerine aktarmalarını istedi. Daha sonra öğrencilerin karşısına geçen Baran, 'Başarı ve Motivasyon' hakkında önemli ipuçları verdi. Baran, küçük seanslarla öğrencilerin sınav anını yaşamalarını tavsiye etti.

Semineri, öğrencilerin yorgunluklarını gidermek, onlara moral ve motivasyon takviyesi yapmak amacıyla verdiklerini kaydeden Hopa Fem Dershanesi Müdürü Aydın Durdu da, "Bu programın öğrencilerimize yeni bir heyecan kazandıracağına, moralli ve daha yüksek bir motivasyonla sınavlarda başarı elde edeceklerine inanıyoruz. Gerçek başarının öğretmen, öğrenci ve aile iş birliği ile sağlanacağına inandığımızdan öğrenci ve velilerimize yönelik 'Öğrenen Aile –Gelişen Çocuk' adlı bir seminer de düzenleyerek öğrencilerin başarısında ailelerin katkısını artırmaya çalıştık." şeklinde konuştu.