Tüketiciler tepki gösterdi; Media Markt 'Ben aptal edğilim' sloganını rafa kaldırdı

Türkiye'de 16'ncı, Bursa'daki 2'inci mağazasını açmaya hazırlanan elektronik devi Media Markt, tüketicilerden gelen tepkiler üzerine 'Ben aptal değili

Türkiye'de 16'ncı, Bursa'daki 2'inci mağazasını açmaya hazırlanan elektronik devi Media Markt, tüketicilerden gelen tepkiler üzerine 'Ben aptal değilim' sloganını rafa kaldırdı. Media Saturn Türkiye CEO'su Nuri Topatan, "Biz o sloganı rafa kaldırdık. Yeni sloganımız; 'Bakmadan almam' oldu." dedi. Piyasaya yeni sürecekleri 'Power Service hizmet paketi' MEDIAWEB'de hedeflerinin 1 milyon internet sitesi olduğunu açıklayan Topatan, Türkiye'deki 16., Bursa'daki 2. mağaza açılışında 300 güvenlik görevlisinin görev alacağını duyurdu.

Türkiye'deki ilk mağazasını 2007 yılında Ümraniye'de açan, GFK Araştırma firması ve Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) işbirliği ile "En Beğenilen ve Tercih Edilen Markalar Araştırması 2010'da, elektronik perakende alanında 'en beğenilen ve tercih edilen' marka ödülünü geçtiğimiz günlerde alan Media Markt, 16'ıncı mağazasını Bursa Anatolium Alışveriş Merkezi'nde açıyor. 3 bin 300 metre kare satış alanına sahip Bursa mağazasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Media Saturn Türkiye CEO'su Nuri Topatan, grup şirketleri arasında en hızlı ilerleyen şirketlerin Türkiye'de olduğunu söyledi. Perşembe günkü açılışta sürpriz fiyattan dizüstü bilgisayar ve LCD televizyonlar başta olmak üzere çok sayıda ürün olduğunu anlatan topatan, açılışta 2,5 kilometrelik bariyer hazırladıklarını ve 300 güvenlik görevlisinin görev alacağını belirten Topatan, Bursa'daki 2. mağazada 60 kişinin çalışacağını söyledi.

BEN KİMSENİN HAKKINI YEDİRMEM, GRUBUMUZDA 14 SAAT ÇALIŞAN YOK

Bir gazetecinin "Personelinizin 14 saat çalıştığı söyleniyor, bu mağazada kaç saat çalışılacak?" sorusu üzerine, kimsenin hakkını yememeye çalıştıklarını belirten Nuri Topatan, "Grubumuzda kimsenin hakkını yemeyiz. Çalışma saatleri 8 ve 10 saattir. Üstelik molalar da var. Eğer birisi fazla çalıştıysa mutlaka hakkını iade ederiz. Bizim için önceliğimiz insanlardır. Türkiye'de grubumuzda bin 400 kişi çalışmaktadır. Geçtiğimiz yıl 126 milyon Euro ciro yaptık. Bu rakam bu sene artacaktır. Biz bu başarıyı çalışanlarımızla elde ettik. Grup bünyesinde en hızlı ilerleyen şirket Türkiye'dedir. Türkiye'deki satın alma grubumuz da yerli ürünler noktasında görüşmelere açıktır. Her türlü başvuruyu değerlendiriyoruz. Raflarımızı Bursa'daki firmalara yaptırıyoruz." dedi.

'APTAL DEĞİLİM' SLOGANINI RAFA KALDIRDI

Bir gazetecinin tüketici derneklerinden 'Aptal değilim' reklamına gösterilen tepkiyi hatırlatması üzerine konuşan Media Saturn Türkiye Ceo'su Nuri Topatan, sloganlarını değiştirdiklerini kaydetti. Gazetecilerin "Değiştirdiniz ama bize verilen bültende aynı slogan kullanılmış" hatırlatması üzerine "Onu hatıra olarak verdik.' diyen Topatan, yeni sloganlarının 'Bakmadan almam' olduğunu açıkladı.

Nuri Topatan şöyle devam etti: "Biz sloganımızı değiştirdik. 'Aptal değilim' yönündeki reklam kampanyamızı bitirdik. Tüketici heyetleriyle de görüştük. O sloganı arşivimize, rafa kaldırdık. Yeni reklam yüzümüz de Metin Şentürk. Sloganımız ise 'bakmadan almam' oldu. O konuyu kapattık."

HEDEF 1 MİLYON WEB SİTESİ KURMAK

Power service hizmet paketi 'MEDIAWEB'in de piyasaya sürüldüğünü belirten Nuri Topatan, paket sayesinde, Türkiye'de web sitesi olmayan şirketin kalmayacağını söyledi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 'Sitesiz şirket kalmayacak' açıklamasının ardından firmaların web sitesine yöneldiklerini anlatan Topatan, "Bu konuda çok iddialıyız. Power Service işte bu nedenle geliştirildi. Sadece 399 TL'ye sunulan bu hizmet paketi ile web sitenizi yapabileceksiniz. Tüm süreç boyunca Media Markt Power Service ekibi size hizmet verecek. Yani bir web sitesine sahip olmak için artık büyük ücretler ödemeye gerek yok. Eminim, rakiplerimizi yine şaşırtıyoruz. Şaşırtmaya da devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi en büyük rakibimiz kendimizdir." diye konuştu.

Basın toplantısında MEDIAWEB'e yönelik detay bilgileri paylaşan Media Saturn İstanbul Satış Sonrası ve Lojistik Grup Müdürü Coşkun Soyer ise MEDIAWEB hizmetinin Türkiye'de bir ilk olduğunu öne sürdü.

Web sitesinin hazırlanması için müşterilerin hiç bir teknik bilgiye sahip olmasının gerekmediğinin altını çizen Soyer şunları kaydetti: "Müşterimiz paketten çıkan CD'yi bilgisayarınıza takacak ve 15 dakika sonra işi bitecek. Randevu verdiği gün ve saatte Power Service ekibi gelip müşteriden yazılı ve görsel bilgileri alacak. Pakette yer alan ve standart olarak belirlenen 700 tasarım içerisinden müşteri istediğini seçebilecek. Tam 2 iş günü sonra da web sitesi online olmuş olacak. 'Com' uzantılı alan adının alınması ve müşteri adına tescil edilmesi, müşterinin seçtiği tasarım ile web sayfasının dizayn edilmesi, ücretsiz banner hazırlanması, e-mail adreslerinin açılması, her ay 1 defaya mahsus, yönetici panelini kullanamayan müşterilere, talepleri doğrultusunda güncellemelerin ücretsiz yapılması gibi hizmetlerimiz olacak. Dizaynı yapılan sitelere ait istatistikî bilgilerin tutulması ve müşteri ile paylaşılması gibi tüm çalışmalar da Media Markt tarafından ücretsiz sunulacak."

GENEL MÜDÜR ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

Media Markt Bursa 2. Mağaza Genel Müdürü Murat Başol da, Avrupa'nın en modern mağazasını hazırladıklarını iddia etti. Başol, mağaza çalışanı 60 kişiyi basın toplantısının yapıldığı alana çağırarak, Bursaspor'un meşhur tezahüratını yaptırdı. Başol, çalışanlarına üçlü çektirdi. Mağaza tezahüratlarla inledi.